Un elev de la Colegiul Național ,,Roman Vodă”, din orașul Roman, a mers la școală înarmat cu un BOX, armă letală. Obiectul contondent a fost găsit de polițiști în timpul unei acțiuni pentru prevenirea comportamentului delincvent, a absenteismului școlar și a consumului de băuturi alcoolice în rândul minorilor, potrivit unui comunicat remis de IPJ Neamț.

,,În cadrul acțiunii, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Roman, polițiștii au depistat un elev, în vârstă de 19 ani, asupra căruia a fost descoperit un obiect contondent, interzis la deținere.
Obiectul în cauză a fost ridicat, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

Polițiștii i-au deschis dosar penal elevului care deținea asupra lui boxul. De asemenea, acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

Tot în cadrul acestor demersuri ale IPJ Neamț, alti 40 de elevi, tot din Roman, au fost găsiți de polițiști prin baruri, deși ar fi trebuit să fie la orele de curs.

,,Acțiunea polițiștilor a vizat identificarea elevilor care absentau nemotivat de la cursuri, fiind efectuate verificări la unităţile de tip cafe-bar din apropierea unităţilor de învăţământ.

În cadrul activităților au fost legitimați 80 de elevi, iar cu privire la 40 dintre cei care absentau de la cursuri, polițiștii au informat unitățile de învățământ pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare şi prevenirea acestor abateri disciplinare”, mai adaugă surse în comunicatul de presă.

Polițiștii responsabili de siguranță școlară au discutat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile. Aceștia le-au adus elevilor în atenție situațiile vulnerabile la care pot fi expuși atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Polițiștii vor continua astfel de activități și în perioada următoare pentru prevenirea situațiilor de risc ce pot fi înregistrate în rândul elevilor.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.