Caz șocant în Mureș! Un elev a tăiat un profesor cu un box metalic. Se pare că dascălul voia să oprească un scandal iscat între doi băieți.

Eveniment șocant la o școală din Band, județul Mureș

Evenimentul nefericit se pare că a avut loc în județul Mureș, la o școală din Band. Cadrul didactic a încercat să oprească un scandal iscat între doi elevi care se băteau dar a fost lovit cu boxu metalic de unul dintre copii.

Incidentul s-a petrecut într-o pauză. Profesorul în vârstă de 51 de ani, a încercat să îi despartă pe cei doi copii care se luaseră la ceartă. La un moment dat, cadrul didacti i-a cerut elevului boxul metalic pe care îl avea asupra lui, însă, acesta a refuzat. În momentul când a vrut să i-l confiște, elevul l-a rănit.

Imediat, profesorul a sunat la poliție, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj medical și un echipaj de poliție.

„La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Band au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în incinta unei unităţi de învăţământ din Band, are loc un conflict. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că între un elev, de 15 ani, şi un cadru didactic ar fi izbucnit un conflict verbal, după ce tânărul nu ar fi vrut să predea boxul metalic depistat asupra sa. A fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi luarea măsurilor legale”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

A fost deschisă o anchetă de către conducerea școlii și Inspectoratul școlar. Datorită noilor legi, elevul nu va putea fi exmatriculat, dar va fi sancționat aspru.

Elevii se și înjunghie

Astfel de cazuri se petrec din ce în ce mai des atât în timpul orelor, cât și în afara lor. Spre exemplu, în urmă cu 2 săptămâni, la câteva zile de la începerea școlii, o elevă de numai 16 ani a fost înjughiată de către o colegă la o școală din Bucureștii Noi.

Se pare că toată cearta ar fi pornit de la un băiat, iar conflictul este unul personal și spontan, notează Antena3.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.