Momente emoționante la Buzău! Încheierea anului școlar a fost realizată de către un cor de de elevi hipoacuzici, condus de un preot. Totul s-a întâmplat la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.

Bucurie și emoții

La Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, a fost organizată festivitatea de încheiere a anului școlar, de către un cor de elevi hipoacuzici, condus de un preot.

A fost un moment extrem de special pentru profesori, părinți, dar și pentru copiii care nu aud. Finalul de an școlar le-a fost dedicat lor, de un cor format din elevi cu deficiențe de auz. Aceștia au interpretat mai multe melodii în limbajul mimioc-gestual. Astfel, au putut dovedi că pot trece peste orice greutate din viață.

De asemenea, elevii cu deficiențe senzoriale dau dovadă de un caracter puternic și deosebit și depășesc greutățile cu care se confruntă foarte repede ca să se poată bucura de o viață normală. Dar, aceștia au nevoie de o atenție deosebită din partea părinților.

Cu ocazia sfârșitului de an școlar la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău a fost organizat un moment special cu o serie de momente artistice. Primul dintre ele, o defilare de modă cu costume create de elevi, conform Antena3.

Un cor format din elevi surzi a interpretat în limbaj mimico-gestual cîteva piese românești

Unul dintre cele mai emoționante momente ale zilei a fost atunci când un cor, care a fost format din elevi surzi, a interpretat în limbaj mimico-gestual cîteva piese românești.

Elevii nu aud muzica, nu o înțeleg, dar simt vibrațiile. Versurile le sunt transmise cu ajutorul profesorului, prin semne. Este o muncă grea, titanică, pe care elevii elevii alături de coordonatori o fac zilnic, iar rezultatele sunt pe măsură.

La Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău se regăsesc 115 elevi cu diferite deficiențe.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.