Toate experiențele Erasmus au o încărcătură culturală extraordinară, dar unele sunt chiar „legendare”. Fiecare student care pleacă într-o mobilitate de studiu Erasmus are oportunitatea de a-și alege să fie student într-un oraș special, unde experiența trăită ar putea dăinui pe viață, spune legenda..

O alegere extrem de inspirată a făcut și Giulia, care derulează o mobilitate Erasmus în Granada, Spania – un oraș încărcat de istorie, care evocă esența unui amestec de civilizații și este una dintre cele mai mari comori de pe teritoriul Spaniei.

O experiență de neuitat, pe care oricine are ocazia să o trăiască, cu siguranță nu o va regreta!

Experiența mea Erasmus se desfășoară în Granada, care nu numai că are o mare valoare culturală, dar este, de asemenea, un oraș plin de secrete și legende, un tărâm al elfilor și al farmecului. Povești care se transmit din gură în gură și din generație în generație și care servesc și astăzi drept sursă de inspirație pentru artiști și călători.

Multe dintre ele provin din moștenirea arabă, dar altele au alte origini care alcătuiesc istoria incredibilă a străzilor și a oamenilor săi. Pe lângă frumusețea acestui oraș, țin să menționez că este un oraș cu prețuri mult mai accesibile, în comparație cu orașe precum Sevilla, Barcelona, Madrid sau Valencia.

Povești multi-culturale din casa noastră

Datorită acestei experiențe, am avut ocazia de a cunoaște oameni de diferite naționalități, cu care am legat niște prietenii pe viață, precum și o cultură nouă care m-a surprins încă din prima zi.

Spre exemplu, în cazul meu, locuiesc în cel mai vechi cartier din Granada (Albaicin), într-o casă cu alți optsprezece studenți Erasmus, iar în casa noastră există următoarele naționalități: francezi, belgieni, germani, italieni, mexicani și români.

Este foarte frumos atunci când fiecare se întoarce de la facultate și povestim cum ne-a fost ziua. De fiecare dată când avem ocazia, ieșim împreună să cunoaștem puțin mai mult orașul GRANADA.

Viața de student

Universitatea gazdă este una dintre cele mai bune universități din Spania, ceea ce semnifică exigență deplină. Asta nu a fost însă o problemă pentru mine, îmi place nespus de mult să acumulez cunoștințe valoroase care mă vor ajuta, cu siguranță, în viitor.

Distribuie:

Studentă Erasmus în Granada, cu o poveste frumoasă trăită pe teritoriul Spaniei. A avut ocazia să cunoască o cultură superbă plină de legende și comori, care dăinuie de mii de ani.