Prioritățile USR-ului cu privire la sistemul de învățământ sunt finanțarea educației, o programă școlară modernă, formarea continuă a profesorilor și depolitizarea sistemului școlar. Toate cele menționate mai devreme, au fost anunțate joi pe Facebook în legătură cu realizarea unei noi legi a educației ce “până acum ținută secret și ascunsă de ochii tuturor”.

Părerea partidului

Sorin Cîmpeanu este acuzat de partid că “lansează fumigene și direcții ambigue pe care le poate manevra convenabil ulterior” și notează că ministrul anunță că va lansa noul pachet de legi “în prima lună de vară, când oamenii sunt cu gândul la vacanță și poate trece neobservat (deci necriticat).”

Reforma susținută de USR

USR dorește “o abordare serioasă de reformă a sistemului de învățământ”  ce nu o să poată avea loc “decât dacă [pachetul legislativ] va reuși să rezolve cinci puncte absolut esențiale”.

Acestea sunt următoarele, potrivit partidului citat:

1. Prioritizarea învățământului ca domeniu strategic prin finanțare adecvată

2. Modernizarea și adaptarea programei școlare

3. Sprijin și formare continuă a profesorilor

4. Putere reală de decizie la nivelul școlii

5. Eliminarea deciziilor de partid din școală

USR estimează că , în absența acestor abordări, “nu vom avea decât un nou exercițiu superficial de imagine, prin care Legea 1/2011 ajunge să fie spartă în trei texte legislative distincte”.

Clarificarea completă USR aici.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.