De 1 iunie, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, l-a provocat pe Sorin Cîmpeanu să introducă materia “Educație pentru sănătate” în școli.

Ce spune Alexandru Rafila?

„Până la urmă trebuie să fie o chestiune care nu trebuie impusă, ei trebuie să dorească să fac acest lucru și trebuie să aibă har, dacă se poate spune așa, ca să poată să vă transmită cunoștințele de care aveți nevoie. Nu militez pentru un exces de ore de educație pentru sănătate, dar în mod evident ele trebuie să existe începând cu ciclul primar și cu ce module adaptate fiecărui grup de elevi în funcție de vârstă”, a precizat ministrul Sănătății.

Rafila susține că aceste ore trebuie ținute de cineva capabil, de oameni care sunt pregătiți pentru acest lucru.

“Haideți să facem un lucru acum, pentru că tot suntem aici. Îl provocăm și pe domnul ministru Câmpeanu, cu această ocazie, pentru că tot este 1 iunie și să fie 1 iunie 2022 ziua când declanșăm, dacă vreți, o acțiune de sprijin la nivel național pentru introducerea educație pentru sănătate în școli cât mai repede, care trebuie făcută, ca să răspund întrebării pe care mi-a pus-o colega voastră, trebuie făcută de cadre didactice care sunt instruite în acest scop. În principiu, profesori de biologie, diriginți. Noi le punem la dispoziție cat de curând o curricula de pregătire. Trebuie să începem să formăm cadre didactice care vor. Până la urmă trebuie să fie o chestiune care nu trebuie impusă, ei trebuie să dorească să fac acest lucru și trebuie să aibă har, dacă se poate spune așa, ca să poată să vă transmită cunoștințele de care aveți nevoie și partea aceasta emoțională despre care am discutat astăzi și pentru care vă mulțumesc că ați adus-o în discuție. Cred că este extrem de importantă și nu putem în niciun fel să ne desfășurăm viețile în lipsa ei,” a spus Rafila.

Materii noi 

S-au tot luat decizii de introducere a unor materii noi în programa școlară. Vor apărea foarte multe, chiar dacă vor bulversa elevii după această perioadă de pandemie. Spre exemplu, șahul va fi o materie opțională introdusă în școli.

CITEȘTE AICI – Șahul, materie opțională în școli

Sorin Cîmpeanu și-a asumat introducerea șahului în școli după discuția cu Garry Kasparov. De asemenea, acesta afirmă și că este foarte atras de acest sport, mai ales în perioada aceasta de epocă în care IT-ul a prins multă putere.

De asemenea, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai făcut un anunț important pentru toți elevii de gimnaziu și de liceu din țară. Aceștia vor studia o nouă materie, pe care oficialul din guvern o consideră foarte importantă. Este vorba despre educația juridică.

CITEȘTE ȘI – Se întâmplă din 2023! Apare o nouă materie pentru elevii de gimnaziu și liceu. Despre ce este vorba

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.