Emilia Șercan, jurnalistă, îl acuză pe Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, că a plagiat un curs universitar în 2006.

Ministrul Educației, prins din nou cu plagiatul

Potrivit Emilie Șercan, Cîmpeanu și-a însușit mai multe capitole pe care anterior le-au semnat alți doi autori. Drept replică, ministrul spune că „astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației – care sunt de interes pentru milioane de copii – nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale”.

Este vorba despre lucrarea intitulată „Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor”. Investigația a fost publicată de PressOne și arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit câteva capitole din lucrarea ostului său coordonator de doctorat, conținut care însumează 92 de pagini.

Cîmpeanu a răspuns acuzațiilor

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației a răspuns acuzației de plagiat:

„Am înțeles că principalul obiectiv al acestui articol este blocarea legilor Educației. Vă fac un anunț: legile educației își vor continua parcursul firesc, legal, spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației – care sunt de interes pentru milioane de copii – nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Pe cei care îşi doresc cu orice preţ să blocheze legile Educaţiei îi anunţ că nu vor reuşi să facă acest lucru chiar dacă amestecă un subiect de interes pentru milioane de copii şi tineri cu eventuale acuze la nivel personal. Lucrurile sunt total diferite, iar la nivel personal sunt oameni care nu sunt capabili să diferenţieze un îndrumător de lucrări practice sau un caiet de seminar cu o lucrare ştiinţifică. Un îndrumător de lucrări practice a fost realizat foarte profesionist, respectând toate regulile, în interesul studenţilor. Un îndrumător de lucrări practice cuprinde monograme, cuprinde legi, cuprinde formule şi scheme de calcul, cuprinde diagrame şi tabele care nu pot fi schimbate şi care nu trebuie să fie schimbate. Cei care lansează aceste acuze sunt un fel de habarnişti în domeniul educaţiei”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ce părere are Sorin Cîmpeanu despre plagiat: Trebuie să fie aspru sancționat! | De ce a propus desființarea CNATDCU

În urmă cu puțin timp, Ministrul Educației, susținea că plagiatul trebuie să fie aspru sancționat.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se află în centrul unui scandal monstru, după ce a propus în noile Legi ale Educației desființarea CNATDCU, consiliu care se ocupă de verificarea titlurilor, diplomelor și certificatelor universitare.

Se pare că ministrul Educației voia să desființeze acest consiliu fix în plin scandal legat de plagiatul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă. Cîmpeanu este acuzat că îi face o favoare premierului, însă această decizie îi poate aduce demiterea.   

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.