După ce Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Învățătorului, Sorin Cîmpeanu nu se lasă mai prejos și spune și el câteva cuvinte.

Ce mesaj a transmis Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației de Ziua Învățătorului

“Astăzi, 5 iunie, de Ziua Învățătorului, ne îndreptăm atenția cu recunoștință către toți dascălii din România.
Suntem conștienți că a fi învățător înseamnă a te reinventa zilnic pentru a face față tuturor provocărilor dintr-o societate dinamică şi dintr-un sistem care caută să evolueze.
Vă mulțumesc pentru grija, interesul, devotamentul și dragostea pentru copii!
Vă doresc să nu obosiți în a investi în elevii dumneavoastră și să continuați a le ghida pașii, cu dragoste, pe drumul spre cunoaștere! Investiția dumneavoastră de astăzi este cheia pregătirii generațiilor de mâine, cheia viitorului României!
Temelia formării noastre ca oameni se pune decisiv în primii ani de școală. Învățătorii sunt cei care ne îndrumă să citim, să scriem, să numărăm, să socotim, să ne comportăm, să avem grijă de ceilalți și de mediul înconjurător. Mai presus de toate, ne învață să învățam, iar acest lucru este esențial pentru tot ce va urma mai târziu în școală și în viață.
În această zi de 5 iunie sărbătorim veritabili eroi ai educației. N-a fost o alegere întâmplătoare – este ziua în care, în urmă cu 243 de ani, se năștea Gheorghe Lazăr, fondatorul învățământului în limba națională din Țara Românească. El este personalitatea care, în 1818, a înființat în București prima școală cu predare în limba română: Sfântul Sava. Sunt momente și realizări impresionante pe care se cuvine să le respectăm și să le ducem mai departe!
În această zi, recunoștința și mulțumirile mele se îndreaptă manifest către dumneavoastră: învățătorii, demni purtători de valoare umană și intelectuală! Vă mulțumesc pentru eforturile depuse în procesul deloc ușor de a modela caractere și pentru dedicația arătată și dovedită, în timp, față de această profesie. Voi face tot ce îmi stă in putere pentru a reda prestigiul și demnitatea profesiei de dascăl! La mulți ani!
Tot astăzi, 5 iunie, este aniversată Ziua Mondială a Mediului. Așa cum am spus, în primii ani de școală, copiii află despre importanța mediului înconjurător pentru umanitate și despre nevoia de a-l proteja. Un rol important în acest proces de cunoaştere, indispensabil culturii generale, îl aveți dumneavoastă, învățătorii! Cu tact și dăruire, îi apropiați pe copii de mediu, iar acest lucru este demn, de asemenea, de stimă și mulțumiri!”, a scris pe pagina sa de Facebook Cîmpeanu.

5 iunie, Ziua Învățătorului

În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic, încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, părţile semnatare convin să sărbătorească pe 5 iunie – Ziua Învăţătorului şi pe 5 octombrie – Ziua Internaţională a Educaţiei, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente. De asemenea, se stipulează că în perioada desfăşurării acestor activităţi specifice nu se vor presta activităţile prevăzute în fişa postului a fiecărui salariat din învăţământ.
Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.