Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că au fost instruiți aproximativ 50.000 de profesori pentru a preda digital pentru școala online. Acesta a recunoscut că școala online a fost un dezastru peste tot în lume, inclusiv în România.

Școala online, un dezastru în întreaga lumea

Sorin Cîmpeanu susține că școala online a fost un dezastru în întreaga lume, nu doar în România. De asemenea, acesta a spus că prin PNRR, România s-a angajat să pregătească în jur de 100.000 de profesori pentru predare digitală. În sistemul de educație preuniversitară din România sunt aproximativ 200.000 de cadre didactice.

Întrebat cine ar trebuie să răspundă pentru dezastrul creat în cadrul școlii online, Cîmpeanu a spus:

„Școala online impusă a fost o adevărată catastrofă educațională nu numai în România, a fost o adevărată catastrofă educațională în orice stat din lume. Ea a fost impusă în condițiile în care niciun stat, nici cele cu cele mai avansate sisteme de educație nu au fost pregătite pentru predarea online,” spune Ministrul Educației.

Predare online cu cinci condiții

Cîmpeanu mai spun că predarea online presupune existența simultană a cinci condiții. Prima ar fi că, în România trebuie să existe o conectivitate generalizată, care, la noi în țară nu există. A doua condiție o constituie echipamentele IT, care, chiar dacă s-au făcut eforturi colosale de la începutul pandemiei, și au fost distribuite în România, unii elevi nu au primit și nu au putut continua studiile. Cea de-a treia condiție o reprezintă nevoia de profesori formați și instruiți. Ministrul Educației spune că s-au format peste 50.000 de profesori pentru predarea online și se pregătește o strategie prin care să fie instruiți 100.000 de cadre didactice.
A patra condiție este marcată de faptul că ar trebui să existe materiile în format digital, iar a cincea condiție, nevoia de platforme de evaluare dedicate și specializate.

Aceste cinci condiții, din păcate nu au fost puse în practică simultan și învățământul românesc a pierdut foarte multe.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.