Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că programul „România Educată” va intra în vigoare conform termenelor stabilite. Oficialul din guvern a spus clar că începând cu luna septembrie, sistemul de educație din România va funcționa „pe alte baze”.

Un nou termen pentru intrarea în vigoare a noii Legi a Educației

La vârful Ministerului Educației există anumite bâlbe cu privire la Legea Educației. Dacă în urmă cu câteva săptămâni Sorin Cîmpeanu spunea că noua Lege a Educației va funcționa chiar din anul școlar 2022-2023, astăzi ministrul a dat un nou termen.

“Proiectul România Educată va fi pus în practică conform termenelor stabilite. Vă spun că în septembrie 2023 sistemul de educație din România va funcționa pe cu totul și cu totul alte baze. Este esențial”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, oficialul din minister a subliniat importanța cooperării dintre instituția pe care o conduce și societatea civilă.

“O altă oportunitate este aceea a conjugării fără precedent, conjugării eforturilor resurselor din mediul public și din mediul privat. Nu țin minte, deși am mai trecut prin Ministerul Educației să mai fi existat o astfel de mare deschidere spre cooperarea între Minister și cei care aveți lucruri de spus în domeniul educației. BRIO, de exemplu (n. red BRIO a realizat testele care arată că 42 % din elevi se plasează în zona “nefuncțional”, doar 11% din elevi, în zona “funcțional”) dar sunt mulți alții aceia care au multe de spus și către care Ministerul Educației este deschis”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre sistemul de educație din România. Ce se întâmplă din septembrie 2023

Cîmpeanu și-a propus să facă schimbări radicale în Educație

În luna septembrie a anului trecut, Sorin Cîmpeanu declara că până la data de 31 decembrie 2021, după validarea conținutului proiectului pachetului legislativ, acesta va fi propus spre adoptare Guvernului. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat, iar noua Lege a Educației nu a fost nici măcar prezentată public sau lansată în dezbatere.

Reamintim de faptul că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre multe schimbări care s-ar putea produce în sistemul educațional românesc. De exemplu, nu se vor mai da teze, iar elevii vor fi notați doar cu două calificative. Vor fi introduse noi materii, vacanțele vor fi luate altfel, iar școala va începe pe cinci septembrie. De asemenea, oficialul vrea să schimbe și examenul de Bacalaureat.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.