Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce va face o analiză la liceele unde niciun elev nu a luat notă de trecere la examenul de Bacalaureat.

“Vom analiza chiar de azi cu maximă atenție acele școli care au obținut rezultate mult sub medie. Vom vedea în ce măsură au fost școli care nu a avut niciun candidat reușit examenul de bacalaureat,” a spus ministerul Educației în conferința de presă din ziua anunțării rezultatelor de la Bac 2022.

Situație gravă la Bac: 40.000 de elevi nu s-au înscris

Anul acesta, 40.000 de elevi nu s-au înscris la Bacalaureat, chiar dacă ei erau în clasa terminată  XII-a sau a XIII-a la începutul anului școlar. Ministrul a anunțat că în curând va spune care sunt motivele pentru care acești elevi nu au mai ajuns să dea examenul de Bacalaureat. Oficialul a spus că în acest caz este vorba despre cel mai mic număr de elevi înscriși la Bacalaureat din istoria post-decembristă a României.

Ministerul Educației va erifica liceele unde rezultatele la Bac 2022 au fost foarte slabe

Amintim că Edupedu a făcut o analiză prin care a descoperit că profesorii și directorii de licee decid să nu mai înscrie elevii la Bacalaureat, pentru a nu se desființa școlile și, implicit, posturile pe care aceștia pe dețin.

Care sunt cauzele pentru care elevii nu s-au înscris la Bacalaureat

Astfel, spune Sorin Cîmpeanu, în câteva zile va afla care sunt cauzele pentru care elevii înscriși în septembrie anul trecut, nu s-au mai înscris la Bacalaureat. Se va afla câți nu s-au înscris fiindcă nu au mai dorit să se ducă la școală și câți elevi nu s-au înscris fiindcă nu au reușit să obțină note de trecere la materii pentru a li se închide media generală.  Așadar, Ministerul Educației se va concentra pe școlile unde elevii nu s-au înscris a Bac.

„Refuz să cred că avem colegi atât de cinici care să nu permită accesul în Bacalaureat pentru a nu avea această situație în care din cei înscriși nu promovează nici unul. Refuz să cred dar ne vom uita în atenție”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.