Ziua a început cu o demisie de la Ministerul Educației. Maria Manea, secretarul de stat responsabil de proiecte și-a depus demisia.

Motive personale

Aceasta a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care susține că motivele demisiei sunt strict personale.

„Dragi prieteni reali și virtuali, ultimele luni mi-au încercat forța de a reprezenta o demnitate publică și de a fi, concomitent, mama unui Ștefan aflat la o vârstă cu mare nevoie de atenție și aplecare din partea mea, vârsta premergătoare școlarității.

Mi-am dat seama că uneori este înțelept să te oprești la timp și să accepți că poți duce mai puțin și mai eficient. Că nu poți avea pretenția de a fi un expert în educație, fără a-ți sprijini propriul copil, cu toată cunoașterea de care dispui. Mă opresc după 10 ani de management educațional în loc. Să mă adun, să îmi acord timp, să mă bucur. Să pun cărămida următoarelor proiecte de viață personală și profesională.

Trag linie și sunt mulțumită de întreaga mea activitate: debutul in proiectele europene, provocatoarea comunicare instituțională, managementul instituțional și coordonarea proiectelor sistemice finanțate din fondurile structurale. Am urcat treaptă cu treaptă și am învățat, cu modestie, că ai mereu de învățat.

Nu mă voi opri din a mă dedica educației, dimpotrivă, voi rămâne un constructor activ al procesului de îmbunătățire a calității acesteia.Vă mulțumesc pentru criticile voastre, aprecierile și susținerea pe care mi-ați acordat-o! Vă sugerez să fiți alături, proactiv, de reprezentanții voștri, în aceste momente de transformare a școlii românești, să le susțineți eforturile cu soluții! Orice voce puternică, care oferă exemple de bune practici, se aude mai devreme sau mai târziu!

Le mulțumesc pentru echipă, domnului ministru Sorin Cimpeanu și celorlalți colegi, secretari de stat, directori sau funcționari publici din Ministerul Educației, colegilor inspectori școlari și celor mai importanți actori, profesorilor, acelora care fac posibilă transformarea în bine a școlii românești! Vă doresc forță să traversați încercările!

Sărbători cu bine, odihnă și bucuria lui împreună! Rămânem aproape în efortul colectiv de a face pași mai mici sau mai mari în educație! Aceeași, Marina Manea”, a scris aceasta pe Facebook.

Maria Manea a îndemnat Inspectoratul Școlar al Municipiului București să doteze laboratoarele multimedia

În mai 2020, Mara Manea susținea că în București există 8.307 elevi din învățământul de stat și 219 din învățământul particular care nu au dispozitive pentru a învăța online. De asemenea, acestea declara pentru Edupedu.ro la acea vreme că nici profesorii nu stau mai bine la acest capitol, deoarece 106 nu au nici măcar smartphone care să le permită interacțiunea cu elevii, iar din sistemul privat, circa 23 de profesori nu aveau dispozitive.

La aflarea acestor rezultate colectate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Manea le-a cerut primăriilor de sector din București să achiziționeze o platformă educațională, care să conțină catalogul online, unde, fiecare profesor să poată intra în contact cu elevii. O astfel de platformă ar fi fost foarte bună, deoarece îm timpul pandemiei, materialele puteau fi încărcate online.

De asemenea, tot Manea le-a cerut să doteze laboratoarele multimedia cu camere de filmat.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.