Mihai Adelin Lungu de la Colegiul „Vrănceanu” din Bacău a obținut 100 de puncte la Olimpiada Națională de Latină. Este o premieră!

Medalie de Aur

Mihai Adelin Lungu a reușit o premieră! A câștigat Premiul I la Olimpiada Națională la Limba Latină, adică Medalia de aur, dar și alte 4 premii speciale care sunt oferite de Societatea de Studii Clasice și de Muzeul Național al Literaturii Române.

100 de puncte din 100

Mândria Bacăului, Mihai este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Gheorghe Vrănceanu”. Acesta a fost pregătit și îndrumat de profesoara Florentina Neculau și a obținut 100 de puncte din 100. Concursul s-a desfășurat la Târgu Jiu, între 18 și 21 aprilie. Această performanță nu a mai fost atinsă de vreun elev pânâ acum, spun profesorii.

Datorită elevilor care iubesc cartea, Bacăul a reușit să obțină și alte premii la această olimpiadă:

  • Mențiune MEN și medalie de argint pentru ojocaru Adelina, de la Liceul cu Program Sportiv ,,Nadia Comăneci” Onești – A fost pregătită de prof. Maria Cercel
  • Premiul al II-lea, respecitv Medalia de aur a fost obținut de către Bianca Dabija de la Colegiul Național ,,Gheorghe Vrănceanu ” Bacău – A fost pregătită de prof. Florentina Neculau

Săptămână viitoare, Mihai va reprezenta județul Bacău și la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română.

Elevii români sunt din ce în ce mai implicați în activitățile acestea. Pandemia se pare că vine și cu efecte pozitive, deoarece tot mai mulți elevi vor să participe la Olimpiade, iar numărul lor a crescut considerabil.

De curând, tot la Bacău, au fost aprobate alocarea a 11.588 de burse școlare pentru elevii din municipiu, în Consiliul Local Bacău. Numărul burselor de studiu s-a triplat, numărul burselor sociale s-a dublat, dar, din păcate, numărul burselor de merit s-a redus, pentru că și media de acordare a crescut, de la 8,50 la 9,50.

CITEȘTE ȘI – Un profesor de matematică din Bacău insultă părinții și elevii: „Sunteți bătuți în cap!”

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.