Vârful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ISMB, a demisionat. Inspectoarea generală actuală, profesoara Mihaela Ștefan, urmează să își părăsească funcția, conform declarației făcute de aceasta pentru Edupedu.ro.

Motivele demisiei

După ce a fost întrebată de motivele demisionării din șefia ISMB, aceasta a dat vina pe „probleme personale, medicale”.

Membru PNL, Mihaela Ștefan a început ca inspector general adjunct, iar după a primit funcția de inspector general în iunie 2021. Schimbarea, la vremea respectivă, s-a întâmplat între doi membri PNL, Ionel Pușcaș, din tabăra Orban, fiind demis după mai multe declarații considerate a fi derapaje în cazul unui elev care a sărit de la etajul 1 al unei școli.

Cine ar putea să îi ia locul?

Precum în 2021, mutarea de acum a venit tot în contextul examenelor naționale, săptămâna viitoare fiind startul Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a.

Conform algoritmului politic, funcția de șef al ISMB o să fie preluată de PSD. Sursele EduPedu zvonesc că noul inspector școlar general de București urmează să fie Vlad Drînceanu, profesor de matematică și actual consilier local PSD, la Sectorul 4, fost antreprenor de pompe funebre.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.