Îmi plac oamenii care citesc, deși eu nu sunt neapărat cel mai activ din punctul acesta de vedere. Îmi place să citesc, dar mereu am impresia că nu o fac atât cât trebuie.

Am prieteni care citesc mult și pe care îi admir când vine vorba de asta, deoarece consider cititul drept unul dintre cele mai valoroase obiceiuri pe care le poate avea un om.

Cititul îți oferă numeroase beneficii, iar un om care citește mult este și un om complex, pregătit, educat.

Având acest reper în viață și auzind mult despre el de la oamenii de succes pe care îi admir, mi-am dat seama că poți cuantifica roadele acestui tip de activitate în bani.

Cum poți câștiga bani din citit?

Există câteva metode prin care poți face bani din această activitate, unele mai concrete, altele mai puțin concrete, dar care merită experimentate.

Citești mult? Preferi cărțile dintr-un anumit domeniu sau mai degrabă citești ce ți se pare interesant, indiferent de domeniu?

Indiferent de preferințe, prima modalitate prin care poți face bani din timpul investit în citit este să scrii pe un blog.

1. Pornește un blog de recenzii sau învățături extrase din cărți

Te gândești acum că nu ai experiență în scris și nu crezi că se potrivește această metodă. Nu este adevărat – ai nevoie doar de o idee bună și de constanță în ceea ce privește scrisul.

Ce să scrii pe blog?

Scrie pe blog articole în care faci recenzii la cărți. Dacă tot citești mult și înveți lucruri faine din ceea ce citești, de ce să nu le dai mai departe, iar în același timp, să faci și bani din lucrul acesta?

Poți face bani din articolele pe care le-ai scris prin monetizarea blogului cu reclame sau prin marketing afiliat, în care trimiți oamenii care citesc recenzia ta la vânzătorul care deține aceste cărți (fie autor, fie magazin online, cum ar fi elefant.ro, libris.ro etc).

Da, este un drum lung până să-ți construiești o bază de cititori, dar aici intervine magia. Încearcă să fii unic, să pornești de la o idee diferită față de ce fac alții și să aduni o comunitate în jurul blogului tău, iar monetizarea va veni de la sine.

2. Fă-ți un canal de YouTube sau TikTok și împărtășește idei

Exact pe același principiu ca și blogul, poți aplica această idee pentru un canal de YouTube sau TikTok sau mai mult, le poți îmbina pe toate pentru a-ți spori șansele de a ajunge la oamenii care vor să descopere conținutul tău.

Diferența dintre blog și YouTube sau TikTok este doar faptul că pe blog vei scrie articole, iar pe YouTube și TikTok le vei expune vizual și video.

Platformele de interacțiune online sunt extrem de ofertante în ziua de astăzi, iar dacă ești tânăr și ai nevoie de o activitate din care să câștigi ceva, un canal de YouTube sau TikTok îți pot aduce beneficii în scurt timp.

3. Devino freelancer și scrie articole în domeniul despre care citești mult

Dacă îți place să citești, să zicem mult despre educație financiară, poți căuta business-uri din domeniu cărora să le dezvolți partea de conținut.

Făcând parte din industria publishingului, bloggingului și a contentului, în general, mi-am dat seama că contentul informațional/ educațional va fi mereu la căutare.

Pentru a genera astfel de content, companiile au nevoie de persoane capabile în a-l face. Dacă ești persoana care cunoaște bine un domeniu, ca urmare a faptului că te pasionează și datorită faptului că citești mult despre el, atunci vei avea mari șanse de a prinde o colaborare prin care să faci bani din asta.

4. Construiește un ebook online sau un curs și pune-l la vânzare

Se spune că dacă citești 50 de cărți dintr-un domeniu, te poți considera specialist în acel domeniu. Dacă este adevărat și simți acest lucru, ai putea crea un ebook pentru începători și pentru cei care doresc să profeseze în acea direcție.

Pentru a putea face bani din asta, te sfătuiesc să-ți creezi un brand personal, o identitate online (website, social media) și să scrii un ghid/ ebook sau curs prin care să le oferi informații de valoare oamenilor interesați de subiect.

Există multe astfel de persoane în ziua de astăzi, iar cel mai recent exemplu l-am observat de la un tip care face ebook-uri, cursuri și consultanță pentru oamenii care au probleme în relația de cuplu.

Majoritatea metodelor expuse mai sus îți vor solicita și câteva cunoștințe de marketing, așa că îți recomand un articol dedicat acestui concept, realizat cu foarte mult drag.

Share.

Fondator al platformei thestudent.ro - Specialist Marketing - Content Writer. Obiectivul meu este acela de a crea cea mai mare comunitate online prin care tinerii pot accesa informație de calitate, utilă și corectă.