Teodora Smintanca-Strugariu este elevă în clasa a X-a la Colegiun Național ,,Vasile Alecsandri‘’ din Bacău. Aceasta a reușit să obțină primul loc și Medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană.

Performanță extraordinară

Ne mândrim cu Teodora Smintanca-Strugariu. Aceasta a obținut locul I la o competiție foarte puternică, unde au participat 57 de state. Eleva noastră a obținut 100/100 puncte!

Echipa din România a avut doi elevi care cunosc limba germană la nivel B2. Olimpiada Internațională de Limba Germană este un concurs unde premiile se acordă la fel ca la competițiile sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II și un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a felicitat eleva așa cum ne-a obișnuit, pe pagina sa de Facebook. Să nu uită nici de doamna profesoară, Silvia Socolescu, care a pregătit lotul național și i-a însoțit pe copii în Germania.

Mai mult de atât, se pare că am avut parte și de o premieră! Aceast este singura medalie de aur obținută de România în istoria Olimpiadei Internaționale de limba germană.

„A înregistrat o premieră!”

„Teodora a înregistrat o premieră, această fiind singură medalie de aur obținută de România în istoria Olimpiadei Internaționale de limba germană. Felicitări și colegului de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București! Felicitări doamnei profesor Silvia Socolescu (Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul național și i-a însoțit în Germania.

Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu!

Este o mare bucurie să pot felicita lotul olimpic al României pentru performanță obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor și părinților!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.