Atacul armat de la școala primară Robb din Uvalde, Texas, a lăsat cu siguranță o mare parte a țării fără cuvinte. Dar pentru mulți profesori, ei bine, a fost greu să le explice elevilor ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat mai exact.

Ce spun profesorii

“A fost o atmosferă mai întunecată, un sentiment clar de tristețe și de faptul că, știți, sunt luate vieți tinere și că nu există o soluție reală la această problemă în acest moment,” a spus Lindsay Vacareza, care predă la clasa a cincea la Larson Elementary din Lodi, California.

Aceasta continuă și spune că este foarte greu să vorbești cu puștii de 9-10 ani despre ce trebuie să faci atunci când vine cineva înarmat în campus.

“Este foarte greu să trebuiască să vorbești unui grup de copii de 9-10 ani despre ce să faci dacă cineva vine în campus și îi amenință sau trage în mod activ, și cum să te protejezi dacă ești în afara clasei, în baie spre exemplu. Este o conversație foarte ciudată pentru că, în calitate de profesor și de adult, nu vrei să spui prea multe unui copil care vine la școală în fiecare zi îngrozit. Dar trebuie, de asemenea, să le spui suficient de multe lucruri pentru ca ei să știe cum să se pregătească în cazul în care s-ar întâmpla o situație reală,” mai spune Vacareza.

Astfel de amenințări au schimbat mediul școlar

Vacareza spune că astfel de atacuri din școli sunt mult prea frecvente. Iar de când predă, această amenințare a schimbat foarte mult mediul școlar.

“Obișnuiam să putem lăsa ușile claselor deschise în interiorul clădirii, astfel încât copiii puteau intra și ieși pentru a interacționa cu alte clase. Puteam să lăsăm deschisă ușa din spate, spre curtea noastră încuiată. Iar acum totul este complet încuiat în permanență. Deci, de îndată ce eu și elevii mei suntem în clasă, ușa noastră este închisă și încuiată. Și așa stau lucrurile în toate clasele noastre din campus,” spune Vacareza.

Aceasta mai spune că toți profesorii discută despre siguranță și despre astfel de atacuri.

“Noi, ca personal, am discutat despre ce putem face în clasele noastre, în afară de a liniști copiii, de a-i îndepărta de ferestre, de a stinge luminile, de a acoperi ferestrele sau geamurile, dar și de a lua un extinctor de incendiu,” concluzionează ea.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.