Marea Britanie (UK) a anunțat sâmbătă un program bilateral în valoare de până la 130 de milioane de lire sterline pentru a sprijini educația fetelor din Pakistan, care va avea un impact asupra a aproape 17 milioane de copii. Este un impact major și un pas important făcut către Pakistan.

Investiție în Educație

Lansat în luna mai a acestui an, Planul de acțiune al prim-ministrului pentru educația fetelor stabilește măsuri practice pentru a îndeplini obiectivele globale ale Regatului Unit în materie de educație a fetelor. Intitulat Girls and Out of School: Acțiune pentru învățare (GOAL), programul va sprijini guvernele din Punjab și Khyber Pakhtunkhwa (KPK) să îmbunătățească rezultatele pentru fete și pentru cei mai marginalizați. GOAL se axează pe două priorități principale. În districtele cele mai puțin dezvoltate din Punjab și KPK, programul va sprijini direct aproximativ 250 000 de copii marginalizați să se înscrie și să rămână la școală. De asemenea, va sprijini încă 150 000 de fete să citească până la vârsta de 10 ani.

7,8 milioane de fete

GOAL va îmbunătăți rezultatele învățării pentru cel puțin 16,9 milioane de copii (7,8 milioane de fete) prin consolidarea sistemelor educaționale provinciale pentru a îmbunătăți calitatea și echitatea educației, în special calitatea predării, și pentru a deveni mai reziliente după Covid. Programul va sprijini în mod direct accesul copiilor la educație și învățare în mai multe țări din Commonwealth.

GOAL va introduce schimbări pentru a face ca educația să fie mai incluzivă; asigurându-se că elevii sunt instruiți la nivelul lor de învățare corect și influențându-i pe alții să adopte practici educaționale mai bune.

Înaltul comisar britanic pentru Pakistan, Dr. Christian Turner CMG, a declarat:

Nicio națiune nu-și poate atinge potențialul maxim fără 50% din populație. Școlarizarea fetelor este un factor cheie al creșterii economice. Dorim să le oferim fetelor awaaz și marzi, voce și opțiuni și să eliberăm potențialul generației următoare.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.