Eveniment inedit la Timișoara. Astăzi, 14 mai și mâine, 15 mai, se va organiza la sediul OncoGen Timișoara prima  ediție Asthmathon, sub egida Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC).

Maratonul Asthmathon

Maratonul Asthmathon va dura 30 de ore. A început la ora 12:00. În deschiderea evenimentului au vorbit Prof. Univ. Dr. Virgil Păunescu, coordonator OncoGen și vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale, Prof. Univ. Dr. Carmen Bunu, președinte al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC), Radu Ticiu, fondator al BioCoderDojo și coordonator de proiecte Asociația One Source, Sergiu Micorici, președinte Young Researchers din cadrul Asociației OncoGen .

Asthmaton este un concept care se adresează tinerilor elevi de liceu, dar și studenților, cu scopul de a valorifica potențialul creativ pentru a identifica diferite soluții ingenioase, care vor îmbunătăți calitate vieții pacientului ce suferă de astm.

Peste 30 de elevi înscriși

S-au înscris peste 30 de elevi la acest maratoni, elevi, studenți ale căror idei câștigătoare vor fi recompensate la finalul competiției.

Evenimentul este interactiv, astlfe că, maratoniștii vor primi mesaje de încurajare din partea autorităților locale și nu numa.

“Ne bucură să putem găzdui aici, la OncoGen, un maraton al creativității și inovării. Este un mesaj de susținere și încurajare pe care dorim să-l transmitem tinerilor pasionați de științe care trebuie să înțeleagă cât de important este să crezi în tine, să îndrăznești și să lupți pentru propriile convingeri și idei. Este ceea ce facem alături de tinerii noștri cercetători, aici, la Centrul OncoGen, și ceea ce vom continua să facem și de acum încolo.”

Evenimentul este dedicat persoanelor alergice sau care suferă de astm. De aceea, în cadrul acestui eveniment vor fi și sesiuni de informare cu privire la ce trebuie să facă pacienții atunci când suferă de o astfel de afecțiune. Nu trebuie să stea pe gânduri, ar trebui să viziteze un medic cât mai repede.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.