Mândrie pentru țara noastră! Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat cel mai mare salt al unei universități românești în clasamentul Center for World University Ranking, pentru al doilea an consecutiv.

Precizăm că în acest top se regăsesc cele mai bune 2.000 de universități din toată lumea. Anul acesta, instituția de învățământ din Brașov ocupă locul 1530, urcând astfel cu 135 de poziții față de 2021.

Cele mai bune universități din România

Totuși, față de anul trecut, când în clasamentul CWUR se regăseau 10 universități românești, anul acesta sunt incluse doar opt. Dintre acestea, doar două au reușit să urce în clasamentul internațional. Este vorba despre Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București. Alte cinci universități au înregistrat un regres față de pozițiile ocupate anul trecut, iar două universități au fost eliminate.

Clasamentul CWUR are în vizor patru indicatori de performanță atunci când aleg cele mai bune universități, și anume: calitatea educației, prestigiul absolvenților, calitatea personalului și performanța în cercetare.

Acestea sunt universitățile introduse în topul CWUR:

 1. Universitatea Babeș-Bolyai
 2. Universitatea Politehnică din București
 3. Universitatea din București
 4. Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila
 5. Universitatea de Vest din Timișoara
 6. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
 7. Universitatea Transilvania din Brașov
 8. Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu

Mândrie pentru România! O universitate din Brașov a înregistrat cel mai mare salt în topul CWUR 2022 | Care sunt cele mai bune facultăți din țarăTopul CWUR este condus de trei universități din Statele Unite ale Americii : Harvard, MIT și Stanford, urmate de alte două universități din Marea Britanie: Cambridge și Oxford.

Și Ministerul Educației a făcut recent un clasament al celor mai bune universități din România. Pe primul loc se află Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Aceasta este urmată de Universitatea din București și de Universitatea Politehnică tot din Capitală.

Pe locul patru se afla Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca, iar pe locul cinci – Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

TOP 10 universități din România

 1. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
 2. Universitatea din București
 3. Universitatea Politehnica din București
 4. Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca
 5. Universitatea Al.I. Cuza din Iași
 6. Universitatea “Transilvania” din Brașov
 7. Universitatea de Vest din Timișoara
 8. Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
 9. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
 10. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.