O mamă din Uvalde, care a fugit în școală pentru a-și salva copiii în timpul împușcăturilor în masă de luna trecută, a afirmat într-un interviu acordat duminică postului de televiziune afiliat NBC News 4 San Antonio că poliția locală a intimidat-o.

Poliția a încercat să o oprească

Angeli Gomez, o muncitoare agricolă din Uvalde, Texas, a fost încătușată de polițiști în timp ce încerca să fugă în școala primară Robb în timpul schimbului de focuri de armă din 24 mai, care s-a soldat cu moartea a 19 elevi și a doi profesori.

Gomez i-a convins pe ofițerii de poliție din Uvalde să o elibereze, apoi a sărit peste gardul școlii, a alergat în interiorul școlii și și-a scos în siguranță ambii copii din clasă.

De atunci, Gomez a criticat, în mai multe interviuri acordate presei, reprezentanții forțelor de ordine și timpul de reacție întârziat al acestora la împușcături.

Poliția a încercat să o intimideze

Ea a declarat pentru News 4 că a observat mașini ale poliției locale în fața casei sale de când a vorbit despre cele întâmplate.

„Noaptea trecută făceam exerciții fizice și aveam un polițist parcat la colț și ne-a făcut semn cu farurile”, a declarat ea pentru News 4.

Gomez a mai spus că a decis să se despartă de copiii ei ca urmare a intimidării „doar pentru ca fiii mei să nu simtă că trebuie să vadă polițiștii trecând, oprind, parcând”.

Departamentul de poliție din Uvalde nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Insider.

Gomez a declarat pentru CBS la începutul acestei luni că a primit un telefon de la cineva din cadrul forțelor de ordine care i-a spus că, dacă va continua să vorbească cu presa, ar putea fi acuzată de încălcarea eliberării condiționate.

CBS a relatat că ea se află în perioada de probațiune pentru niște acuzații nespecificate din urmă cu aproximativ un deceniu. Ea nu a fost arestată sau acuzată în legătură cu incidentul care a avut loc în timpul împușcăturilor din școală.

Gomez a declarat că un judecător i-a spus ulterior că a fost curajoasă în timpul incidentului și că eliberarea condiționată va fi scurtată.

Nu este clar cine a fost ofițerul care a sunat-o. „Poliția nu făcea nimic”, a declarat anterior Gomez pentru The Wall Street Journal. „Stăteau doar în fața gardului. Nu intrau acolo și nu fugeau nicăieri”.

Distribuie:

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.