Caz șocant în Capitală! Mai mulți tineri din București voiau să adere la un clan mafiot și amenințau elevi în mall-urile din București.

Interlopi, mafie și influenceri

Mascații și procurorii au ridicat mai mulți tineri de lângă București care aveau aspirații de interlopi și influenceri. Aceștia își făceau poze cu pistoale, bani și droguri și amenințau chiar și elevii din mall-urile din București. Aceștia sperau să urmeze “cariera” seniorilor din clanul din care făceau parte.

De curând, au apărut imagini pe rețelele de socializare cu câțiva tineri ce aveau legături cu clanul Scumpu, din comuna 1 Decembrie.

Amenințări în mall-uri

Adolescenții s-au înregistrat în timp ce se drogau și își amenințau aşa-zişii rivali.

Adolescent: Este o zi normală, din viaţa mea, de zi cu zi. Vă scuip! Păduchioşilor! Ia ziceţi, cum stăm, dragele mele dive? Vă împrumut cu un milion sau cu 50 de lei?

Ba mai mult, unii dintre ei au trecut și la fapte pentru care li s-a deschis un cazier. Cinci dintre suspecți, majoritate sportivi la cluburi de box sunt vizați.

Badea Angelo – şef Serviciul Arme-IGPR​: “Săvârşesc acte de violenţe fizice în special asupra perosnaelor tinere, elevi, în incinta unor complexuri comerciale Bucureşti, mall-uri.”

Chiar dacă unii dintre tineri fac sporturi de contact, mișcările învățate nu sunt folosite pentru autoapărare, ci ca metode de atac. În jur de 5 percheziții au avut loc în Bucureşti şi Ilfov, iar 5 minori din clanul Scumpu au ajuns la audieri.

Badea Angelo – şef Serviciul Arme-IGPR​: “Au fost ridicate o armă neletală scurtă, o macetă de 50 cm şi mai multe materiale pirotehnice.”

Adolescenții sunt acum acuzați de port fără drept al obiectelor periculoase. Clanul Scumpu este cunoscut pentru comiterea infracţiunilor de ameninţări şi cămătărie.

Din păcate, asta se întâmplă atunci când copiii sunt lăsați de izbeliște și vor să ajungă precum idolii lor, care, de fapt, ar trebuie să stea în pușcărie.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.