Chiar și-n vacanță profesorii au treabă! Dascălii Colegiului Economic „Ion Ghica” din Bacău au fost vizitați de câțiva profesori din Germania, Polonia, Spania și Turcia.

Proiectul „BeGreen 5 f”

Proiectul “BeGreen 5 f” este un proiect Erasmus care se derulează pe parcursul a doi ani. Proiectul ar fi trebuit să înceapă acum doi ani, când a izbucnit pandemia, dar, din motive de sănătate/criză sanitară, proiectul s-a prelungi cu încă un an. Mobilitatea care se derulează în aceste zile la Colegiu Economic „Ion Ghica” este prima dintr-o serie care se vor derula până în 2023.

Profesorii din cele patru țări care au ajuns la Bacău, au avut prima întrevedere chiar marți, în a doua zi de Paște, când, a fost făcută prezentarea școlii și vizite în clase, laboratoare, etc. Proiectul final a fost prezentat de prof. Cristina Stoica, coordonator în program din partea Colegiului Economic.

„Produsele finale ale proiectului sunt de fapt și de drept trei: o grădină ecologică pe care încercăm să o facem fiecare în școala lui după care să facem un schimb de experiență apropo de ce am descoperit și ce am reușit să cultivăm având în vedere și toată situația asta de criză; avem o carte de bucate cu rețete tradiționale făcute pe baza ingredientelor pe care le-am produs în grădinile noastre, iar al treile produs este de fapt o aplicație informatică pentru mobil în care reușim să gaăsim producători locali în zonele din care provin școlile partenere în proiect,” a spus Cristina Stoica pentru deșteptarea.

Școala din Germania, coordonatorul proiectului

Coordonatorul mare al proiectului este școala din Germania. Este o întâlnire a profesorilor care durează trei zile, iar, la finalul lunii septembrie, urmează o întâlnire și cu elevii.

„Fiecare țară va veni cu un număr de 14 elevi la Barcelona, în Spania, unde vom avea activități în grădina de acolo”, a spus prof. Cristina Stoica.

Profesorii care au participat la proiect sunt:

Daniela Anghel, Elena Botez, Mihaela Liliana Ciuchi, Mihaela Mate, Marinela Lăcrămioara Mihăilă, Cristina Stoica, Gabriel Gabor, Florin Gheorghiu, Christiane Schaefer, Christina Sorgenfrei, Tobias Reeg, Montserrat Alvarez Sabat, Laura Murillo Ibanez, Albert Jimenez Santos, Paulina Swietach, Krystyna Bigaj, Hatice Mete, Berna Gungor.

Sursa Foto – desteptarea.ro

Profesorii străini au rămas surprinși de câte discipline au elevii români

Cadrele didactice din afară au vizitat clasele, iar, după aceea au ajuns în cancelarie, unde, când au văzut cataloagele, aceștia au rămas efectiv surprinși de cât de multe discipline au elevii români.

Apoi, aceștia au mers la grădină, unde, Colegiul crește diferte plante, majoritatea ajungând la cantina liceului, iar altele au fost conservate pentru a fi împărțite partenerilor din acest proiect.

Per total, profesorii din cele patru țări au fost mulțumiți de ce au găsit în România.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.