Profesorii din cadrul Școlii Gimanziale nr. 11 Botoșani au călătorit în Italia prin intermediul proiectului „Joyful English Course – Basic English or upgrade English language course for teachers and educators”.

Între 13-20 martie, câțiva profesori de la școala amintită au avut parte de o experiență inedită prin intermediul programului Erasmus +.

Obiectivele deplasării

Proiectul a avut ca scop utilizarea competențelor de comunicare într-o limbă străină de către aproximativ 30% din personalul didactic, pentru a implementa nouă proiecte de parteneriat Erasmus+, eTwinning și transfrontaliere, în perioada 2021 – 2024.

Activitățile s-au desfășurat sub forma outdoor. Datorită acestui tip de activitate, outdoor, cursanții au putut să viziteze puncte turistice din acea zonă, să afle istoria lor și să facă activități interesante pentru a se recrea.

Programele Erasmus + sunt din în ce mai cunoscute și implementate.

Povești triste vin din Botoșani

Din păcate, în Botoșani, în ultimul timp, educația nu este un punct forte. De curând, o elevă și-a tăiat venele chiar în baia unității de învățământ.

Se pare că, în timpul unei ore, fata a cerut voie profesorului să meargă la baie. Eleva și-a tăiat venele fiindcă ar fi avut o serie de neînțelegeri cu părinții. Ea a fost găsită de personalul școlii care i-a și acordat primul ajutor, după care au fost anunțați părinții. Din fericire nu a avut loc o tragedie. Fata și-a cauzat doar răni superficiale. Cu toate acestea, oamenii legii vor analiza cauzele care au adus-o pe copilă în stadiul de a-și face rău.

Tot din Botoșani vine o altă poveste care a șocat întreaga Românie. Un profesor a pipăit două eleve de 13 ani.

Profesorul de matematică a fost arestat între timp. Bărbatul în vârstă de 49 de ani se pare că le-a atins pe fetițe în zona intimă când cele două minore se aflau singure în sala de curs. Totul s-a întâmplat chiar în clasă, profesorul neavând pic rușine.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.