Profesorii din cadrul Școlii Gimanziale nr. 11 Botoșani au călătorit în Italia prin intermediul proiectului „Joyful English Course – Basic English or upgrade English language course for teachers and educators”.

Între 13-20 martie, câțiva profesori de la școala amintită au avut parte de o experiență inedită prin intermediul programului Erasmus +.

Obiectivele deplasării

Proiectul a avut ca scop utilizarea competențelor de comunicare într-o limbă străină de către aproximativ 30% din personalul didactic, pentru a implementa nouă proiecte de parteneriat Erasmus+, eTwinning și transfrontaliere, în perioada 2021 – 2024.

Activitățile s-au desfășurat sub forma outdoor. Datorită acestui tip de activitate, outdoor, cursanții au putut să viziteze puncte turistice din acea zonă, să afle istoria lor și să facă activități interesante pentru a se recrea.

Programele Erasmus + sunt din în ce mai cunoscute și implementate.

Povești triste vin din Botoșani

Din păcate, în Botoșani, în ultimul timp, educația nu este un punct forte. De curând, o elevă și-a tăiat venele chiar în baia unității de învățământ.

Se pare că, în timpul unei ore, fata a cerut voie profesorului să meargă la baie. Eleva și-a tăiat venele fiindcă ar fi avut o serie de neînțelegeri cu părinții. Ea a fost găsită de personalul școlii care i-a și acordat primul ajutor, după care au fost anunțați părinții. Din fericire nu a avut loc o tragedie. Fata și-a cauzat doar răni superficiale. Cu toate acestea, oamenii legii vor analiza cauzele care au adus-o pe copilă în stadiul de a-și face rău.

Tot din Botoșani vine o altă poveste care a șocat întreaga Românie. Un profesor a pipăit două eleve de 13 ani.

Profesorul de matematică a fost arestat între timp. Bărbatul în vârstă de 49 de ani se pare că le-a atins pe fetițe în zona intimă când cele două minore se aflau singure în sala de curs. Totul s-a întâmplat chiar în clasă, profesorul neavând pic rușine.

Distribuie: