Școala Gimnazială Nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” Constanța, parteneriat cu școli din Franța și Turcia. Este vorba despre un proiect mic, dar important cu beneficiari multipli în cadrul programului Erasmus+ “We are healthy – choose what we eat, choose how we act!”

Care este obiectivul principal al proiectului

Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea unei vieți sănătoase, precum și importanța sportului în viața elevilor care ajută la dezvoltarea armonioasă.

Ce ativități s-au desfășurat 

  • în luna martie, s-au desfășurat în activitățile ”Green day in school” și ”10 minute de dans”
  • 27 martie – 1 aprilie 2022: „Faceți cunoștință! – Activități de gătit” organizată de coordonatorii francezi din cadrul „Colegiului Henri de Navarre”, Coutras.

La evenimentul „Faceți cunoștință! – Activități de gătit” au luat parte 4 elevi și 3 profesori din România, dar și 4 elevi și 3 profesori din Turcia.

Pe 28 martie, delegația României a ajuns la „Colegiul Henri de Navarre”. Acolo au fost întâmpinați de prof. Mariana Dumitru și director Nathalie Gauüzère. După ce au ajuns, au vizitat colegiul și atelierul de grădinărit și au participat la cursurile de limba engleză. Spre după-amiază, a avut loc prima activitate sportivă, hochei pe role.

Următoarea zi, pe 29 martie, în prima parte a zilei, elevii și profesorii din țările partenere au vizitat „The Oyster House” în Gujan-Mestras și Port Larros. După-amiază au făcut o drumeție pe Dune du Pilat.

Pe 30 martie, au avut parte de un workshop culinar, chiar în cantina colegiului. Aici, elevii au identificat ingredientele și condimentele specifice locale. Mai apoi, au luat parte la activități sportive. Între timp, coordonatorii de proiect au discutat despre principalele obiective ale proiectului, dar și despre modul de implementare a acestuia. Seara, toți profesorii au cinat alături de reprezentanții oficiali locali.

În penultima zi au vizitat orașul Bordeaux pentru a înțelege cultura franceză.

Iar în ultima zi, pe 1 aprilie, elevii școlilor partenere au participat la cursurile specifice școlii. Apoi, s-au implicat în Târgul de oferte școlare desfășurat în Coutras.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.