De la agonie la extaz. Mai mulți elevi din Brașov au câștigat premii în cadrul unui concurs organizat de NASA, dar, din păcate, copiii nu au suficienți bani pentru a-și ridica trofeele.

Este vorba despre mai multe echipe formate din elevi ai Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov care au reușit să câștige premii în cadrul concursului „Space Settlement Contest“ organizat de NASA.

Performanță de neegalat

4 echipe au obținut locul I. Colegiul Andrei Șaguna ESTE singurul Colegiu din lume care a reușit această performanță. Este o premieră chiar și pentru elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna”. Au reușit să obțină premiul I pentru meritul artistic și științific.

Ce este „Space Settlement Contest“, concursul organizat de NASA

“Space Settlement Contest“ este un concurs internațional organizat de National Space Society (NSS) din SUA. Aici sunt prezenți elevi din întreaga lume unde proiectează viața unei societăți umane în spațiu, dar prezintă și sisteme de menținere a vieții necesare în Cosmos.

La această ediție au participat peste 17.000 de elevi din 22 de țări. Timp de 25 de ani acest concurs a fost administrat de NASA Ames Research Center.

Copiii nu au bani pentru a-și ridica trofeele

Din păcate, așa cum se întâmplă în România, elevii inteligenți care ne reprezintă țara la diverse concursuri nu sunt susținuți de Guvern. Cazul acesta nu face excepție. Elevii premiați au fost invitați la Ziua Europei care va avea loc pe 9 mai la Luxemburg. Acoloîși vor expune proiectele realizate.

Mai mult de atât, câștigătorii vor fi premiați în Arlington, Virginia, SUA, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Dezvoltare Aerospațială.

Elevii au nevoie de aproximativ 30.000 de euro pentru a participa la acest eveniment, iar în prezent încearcă să obțină fonduri prin sponsorizări.

Societatea Națională Spațială (NSS) este o organizație americană nonprofit. A fost creată în scopuri științifice, specializată în probleme legate de spațiul cosmice.

Organizația NSS sprijină zborurile spațiale umane și zborurile spațiale robotizate ale instituțiilor publice precum NASA, Agenția Spațială Federală Rusă și Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială, dar și ale organizațiilor private cum sunt SpaceX, Blue Origin, Virgin Galactic etc.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.