Câțiva elevi ai Colegiului Național „Petru Rereș” Suceava au participat la două proiecte, în Franța, Dunkerque: Proiectele Erasmus + ”Acide” și ”E4L”, care s-au derulat în perioada 25 aprilie – 1 mai.

Performanță pentru elevi

Profesoara Anca Greculeac, directorul adjunct al colegiului sucevean a spus că elevii au participat la două seminarii „spectaculoase, atât prin densitatea activităților, cât și prin modalitatea în care ele au îmbinat activități de proiect cu vizite culturale, de descoperire a specificității regiunii nordice a Franței”.

Instituțiile de învățământ care au găzduit elevii români au fost Liceul ”Jean Bart” din Dunkerque și Școala Gimnazială ”Boris Vian” din CoudeKerque Branche. Aici, la cele două școli, au participat mai mulți elevi din Franța, Italia, România, în cadrul proiectului ”Acide”.

Mai multe runde succesive 

Elevii de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava au trebuit să treacă de mai multe runde succesive pentru a participa la aceste proiecte, iar, din păcate, din cauza pandemiei, concursul s-a anulat de câteva ori.

Elevii au interacționat în grupe multinaționale și au reușit să își dezvolte competențele cheie ale comunicării. Limbile de comunicare au fost atât engleza, cât și franceza.

Temele au fost extrem de interesante, iar tinerii au fost puși în fața unor probleme ca: I am an advocat, What is your flag, Valuing the steps in solving a problem-independently of the final result, Managing stress, My image, Carbon footprint across countries, I have a job interview, Oral codes from my career plan.

Elevii noștri sunt foarte implicați și doresc să atragă atenția la nivel internațional. De curând, elevii Colegiului I.L Caragiale Ploieşti au câștigat Premiul Special la olimpiada de robotică din Houston. La concurs au participat peste 160 de țări, iar competiția a fost organizată în perioada 20-24 aprilie 2022. Aceștia au reușit să obțină premiul „Blast of Energy” la Olimpiada Internaţională de Robotică First Tech Challenge din Houston (SUA).

CITEȘTE MAI MULTE AICI – Elevii Colegiului I.L Caragiale Ploieşti au câștigat Premiul Special la olimpiada de robotică din Houston

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.