Cazurile crescute de cancer ale liceului din New Jersey au făcut autoritățile să deschidă o anchetă, ce s-a încheiat abrupt fără ca ele să găsească vreo legătură între cazurile raportate, conform spuselor Business Insider.

Despre cazuri

Al Lupiano a declarat public că a fost diagnosticat cu cancer când avea 27 de ani, la sfârșitul anilor 1990, dar mai târziu, în 2021, atât sora, cât și soția sa au fost diagnosticate cu cancer la creier. Coincidental, tustrei au studiat la liceul Colonia din Woodbridge, New Jersey.

Ce a ridicat semne de întrebare a fost faptul că ei nu au fost singurele cazuri. Un total de 100 de foști elevi ai liceului au fost diagnosticați cu forme rare de cancer la creier.

Investigația

Ca urmare a acestei descoperiri, o companie a fost angajată  să investigheze dacă există într-adevăr o legătură între clădirea școlii și cazurile de cancer. Ancheta nu a reușit să găsească „nicio relație cauză-efect între acele afecțiuni și clădirea sau terenul de la liceul Colonia”.

„Suntem foarte bucuroși să anunțăm că testele noastre extinse atât pentru radon, cât și pentru radiații în interiorul și exteriorul clădirii școlii nu au adus nicio dovadă că există elemente care să crească riscul de cancer și care să justifice investigații suplimentare”, a afirmat primarul orașului Woodbridge, John McCormac, la o conferință de presă cu o săptămână în urmă.

Simultan, un epidemiolog de la Departamentul de Sănătate din New Jersey, a spus că ratele de cancer la creier ale școlii sunt în concordanță cu ratele de la nivelul statului și din țară.

„Ratele sunt, de fapt, consecvente în New Jersey cu Statele Unite”, a declarat specialistul.

Ancheta a fost oficial închisă în urma acestor descoperiri, iar liceul în cauză poate să respire liniștit știind că studenții acestuia nu sunt în pericol de a dezvoltate diferite forme de cancer la creier.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.