Peste 100 de persoane care au absolvit același liceu au cancer rar, inclusiv tumori cerebrale de mari dimensiuni. Este posibil ca solul radioactiv să fi provocat acest lucru.

102 persoane diagnosticate cu același tip de cancer

Un nou raport publicat în Fox News spune că un bărbat din New Jersey a adunat poveștile a cel puțin 102 persoane care au fost diagnosticate cu cancer de când au frecventat aceeași școală în anii 1990 – inclusiv el însuși. Al Lupiano a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală rară și anormal de mare. Apoi, anul trecut, soția și sora defunctă a lui Lupiano au fost diagnosticate cu cancere la fel de rare în aceeași zi.

“Soția mea și cu mine am putea fi primul caz documentat de soți care au acest cancer, amândoi aproximativ de aceeași dimensiune și pe aceeași parte a capului… potrivit medicului nostru, șansele sunt poate de una la un miliard”, a declarat Lupiano pentru Fox.

Lupiano este om de știință în domeniul mediului și a spus că a găsit legătura atunci când oameni care nu mai locuiesc în zonă l-au contactat și i-au spus că și ei s-au îmbolnăvit, fiind foști angajați, profesori și elevi la Colonia High School din Woodbridge, NJ.

Ce spune Lupiano

Lupiano și-a dat seama că Middlesex Sampling Plant, care obișnuia să importe minereu de uraniu, se afla la doar 30 de minute de mers cu mașina de școală. Uzina a primit diverse importuri de minereu radioactiv în anii ’40 și în 1967, adică atunci când a fost construită Colonia. Fox a relatat că, fragmente din acele minereuri radioactive au fost aduse în apropierea școlii de vânt, ploaie și chiar de la camioanele încărcate cu pământ transportate în timpul construcției.

Consecințele îngrozitoare seamănă foarte mult cu ceea ce au pățit “fetele cu radiu” după ce au vopsit cadranele ceasurilor cu material radioactiv în anii 1900. Inițial, compania pentru care lucrau femeile a negat responsabilitatea atunci când oasele lor s-au dezintegrat literalmente în corpurile lor și au început să strălucească, dar acum știm mai bine ce s-a întâmplat.

Fox nu a spus dacă are loc vreo acțiune în justiție, dar să sperăm că centrala nucleară sau guvernul își asumă rapid responsabilitatea pentru pacienții care au suferit.

“Nici în cel mai urât coșmar al meu nu mi-am imaginat că voi atinge vreodată această bornă. Sunt 100 de oameni cu viața schimbată pentru totdeauna. 100 de familii cărora trebuie să li se dea vestea teribilă”, a scris Lupiano într-o postare anterioară pe Facebook.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.