Un incident grav a avut loc în prima de școală. La Colegiul Național Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova, au căzut mai multe bucăți din tencuiala unui tavan.

În clasă se aflau elevi de la pregătitoare

Și mai grav este faptul că în clasă, la ora respectivă, se aflau mai mulți elevi de la pregătitoare. Adrian Stroe, directorul colegiului, spune că elevii tocmai ce părăseau sala de curs în momentul incindetului și nici un elev nu a fost rănit.

Directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova susține cp tavanul nu prezenta indicii care să prevestească un astfel de incident. Evenimentul nefericit s-a întâmplat la o clasă de la parterul clădirii, unde învățau elevii de clasă pregătitoare. Micuții nu au pățit nimic, tocmai ce părăseau clasa.

Ce spune directorul Colegiului din Craiova

„Tavanul nu prezenta indicii pentru un asemenea incident. Nu era deloc umflat. Chiar am verificat clasele înainte de vacanţa de Paşte. Totul a fost brusc. S-a întâmplat într-o clasă de la parterul clădirii, unde învaţă elevi de pregătitoare. Copiii nu au fost accidentaţi, pentru că atunci se pregăteau să părăsească clasa. Erau la finalul programului şi erau chiar în dreptul uşii. Am fost împreună cu doamna învăţătoare şi am predat fiecare copil părinţilor, în siguranţă. După acest incident am verificat toate celelalte clase din şcoală şi nu am mai identificat probleme. În clasa în care a picat tencuiala vom face reparaţii. Deja am vorbit cu o echipă şi va da jos toată tencuiala de pe acel tavan, în zilele următoare. Pe perioada lucrărilor, elevii care învăţau în clasa respectivă vor face ore în laboratorul de biologie. Sperăm ca până săptămâna viitoare să termine reparaţiile”, a spus Adrian Stroe, directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova, pentru gds.ro.

Sursa Foto – Craiova Forum

22 de ani de la ultima reabilitare

De asemenea, acesta mai spune că școala a fost reabilitată în anul 2000 cu bani de la Banca Mondială. Nu se cunoaște exact cauza prăbușirii, dar, experții în construcții au venit să constate ce s-a întâmplat. Se pare că aceștia au stabilit faptul că diferențele de temperatură au produs umiditate.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.