Lovitură totală pentru profesorii din România! Se pare că parlamentarii insistă să le ofere diferențele salariale în cinci ani de zile și nu vor sub nicio formă să ofere banii mai devreme.

Ieri, senatorii au respins un amendament al USR care propunea ca profesorii să își primească diferențele salariale mai repede de cinci ani, adică în doi ani.

“Coaliția PSD-PNL-UDMR insistă astăzi, în urma votului foarte clar în Plenul Senatului, să acorde profesorilor diferențele salariale datorate, cu țârâita, în următorii 5 ani. Am accentuat încă o dată azi importanța adoptării amendamentelor noastre care propuneau acordarea diferențelor în 2 ani calendaristici, 2022 și 2023”, se arată în postarea USR PLUS pentru Educație.

USR: Profesorii vor primi „firimituri” în următorii cinci ani

USR susține că legea a trecut de Plen cu aceste „firimituri” care se vor acorda profesorilor în cinci ani de zile.

“Cam atâta preț pune coaliția nepăsării pe educație și pe profesori. Extrem de trist,” potrivit grupului USR PLUS.

Reamintim că proiectul de ordonanță, care prevede ca profesorii să își primească diferențele salariale, a fost elaborat după negocierile dintre guvern si reprezentanții profesorilor. Aceste negocieri au avut loc după ce sindicatele profesorilor au obținut în instanță plata diferențelor salariale.

Astfel, conform OUG, profesorii își vor primi diferențele de drepturi salariale, pentru perioada 1 iulie 2017- 31 august 2021. Din nefericire, totul se va întâmpla pe parcursul a cinci ani de zile.

Lovitură pentru profesorii din România! Parlamentarii au votat: Ce se întâmplă cu salariile dascălilor

Cum își vor primi profesorii diferențele salariale

Astfel, anul acesta, va fi acordată doar o singură tranșă. Banii vor trebui acordați în termen de 90 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a legii. Este important de precizat că sumele necesare acordării diferențelor de drepturi salariale stabilite se vor plăti eșalonat, după cum urmează:

  • în anul 2022 se va plăti 5% din valoarea diferențelor salariale
  • în anul 2023 se va plăti 10%
  • în anul 2024 se va plăti 25%
  • în anul 2025 se va plăti 25%
  • în anul 2026 se va plăti 35%.
Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.