Liceul tehnologic din comuna Sascut din județul Bacău este unul dintre cele mai bune școli de antreprenoriat din Europa. Se află pe listă alături de alte 35 de unităţi de învăţământ similare.

„Şcoala Antreprenorială a Anului 2022″

Premiul a fost primit în cadrul galei „Şcoala Antreprenorială a Anului 2022″. Reprezintă o răsplată pentru eforturile profesorilor pentru că îi îndrumă pe tinerii din mediul rural către un viitor mai bun.

Liceul este un bun exemplu al faptului că atunci când există interes şi voinţă se pot schimba multe, chiar și România.

„Noi am căutat să tot modernizăm baza materială a instituţiei în felul acesta. Aici avem un exemplu în anatomie de clasa a 11-a şi fiziologie”, spune un profesor.

În prezent, liceul are în jur de 400 de elevi față de 2016 când aici învățau doar 200. Practic, numărul s-a dublat.

Un fost elev al liceului studiază la Cambridge

Cosmin, fost elev al liceului studiază acum la Cambridge și visează să ajungă designer de modă. Emanuela studiază la București și visează să ajungă profesoară. Amândoi sunt mândri că au reuşit, datorită profesorilor, să îşi depăşească statutul de elev de la ţară.

Viitorul României este presărat cu speranță. Cei doi elevi sunt dovada vie că și în România se poate. Din păcate, Ministerul Educației nu le acordă atenția necesară, dar nici resursele de care au nevoie.

Elevii din Sascut pot deveni lucrători în agricultură, mecanici, medici veterninari ori brokeri la bursă. Au meserii de unde pot alege. Cadrele didactice îi încurajează sî își urmeze visele și îi sprijină atât cât pot, cu ide, sfaturi sau vorbe bune.

O elevă este foarte fericită pentru că s-a întors fizic la școală. Aceasta spune ca a reușit să participe la foarte multe concursuri, a fost la diferite licee/facultăți din Bacău și a văzut clase care arată foarte urât față de sălile lor.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.