Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești este prima școală din România care aproape că nu consumă energie. Investiția a fost de peste 1 milion de euro.

Au fost finalizate lucrările de renovare la standard nZEB (clădire cu consum de energie aproape zero) pentru Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești. Proiectul a făcut parte din România Eficientă și a fost finanțat de OMV Petrom. România Eficientă este cel mai mare proiect privat de anvergură națională dedicat eficienței energetice în clădiri, derulat de Energy Policy Group (EPG).

Premieră națională

”Aceasta reprezintă o premieră la nivel național, fiind prima investiție privată de acest tip și cel mai amplu proiect de renovare la standard nZEB a unei școli publice din țară, cu soluții tehnologice inovatoare. Datorită acestei investiții, clădirea școlară va avea un consum mediu anual de energie diminuat cu aproximativ 60%. În plus, datorită echipării cu panouri fotovoltaice și panouri solare termice, clădirea și-ar putea asigura aproape integral consumul energetic din surse proprii, în sezoanele calde”, se arată într-un comunicat de presă.

Corpul C10 al Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” are săli de curs, un cămin-internat, cu o suprafață desfășurată pe cele trei niveluri de aproximativ 1.500 metri pătrați. Aici învață circa 250 de elevi și aproximativ 60 de cadre didactice își desfășoară activitatea. În căminul liceului se află în jur de 80 de elevi.

Principalele lucrări de reabilitare ale Liceului „Elie Radu” din Ploiești

  • izolarea termică a pereților exteriori
  • schimbarea integrală a tâmplăriei existente
  • modernizarea sistemului de iluminat
  • introducerea unui sistem de producere a energiei electrice prin panouri fotovoltaice
  • instalarea unui sistem de încălzire a apei menajere cu 10 panouri solare termice
  • înlocuirea conductelor și a radiatoarelor din întreaga clădire
  • montarea unor echipamente de filtrare a aerului cu recuperare de căldură și dotarea sălilor de clasă cu echipamente de dezinfectare a aerului
  • instalarea parasolarelor
  • reamenajarea interioară integrală

Cum arăta Liceul înainte de renovare

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.