Octavian Guiu este noul director al Liceului cu Program Sportiv Bistrița. De asemenea, Grigore Leonte este directorul adjunct, iar îmrepună își doresc să schimbe mentalitatea în școală.

Octavian Guiu predă la Liceul cu Program Sportiv Bistrița (LPS) Protecția Mediului. Aici, există patru clase de sport, una de Turism și una de Protecția Mediului. Începând cu anul școlar 2022-2023, vor exista cinci clase de sport.

Într-un interviu acordat bistrițeanul.ro, Octavian povestește cât de greu a fost să treacă examenele dificile.

A fost un concurs dificil. Trebuia să fii cu adevărat pregătit ca să-l treci. Am avut emoții, fiind și prima mea experiență de acest fel…”, a spus Octoavian Guiu pentru sursa citată.

Bineînțeles că la concurs au fost prezenți mai mulți candidați, dar Octavian a reușit să câștige. Acum, împreună cu directorul adjunct Grigore Leonte, vor shimba imaginea școlii.

Suntem conștienți, știm cum este privit Liceul Sportiv în Bistrița. Dar această mentalitate se va schimba în curând. Suntem o echipă puternică acum, iar împreună cu toți colegii vom ajunge acolo unde ne-am propus. Clar, vrem să schimbăm imaginea școlii și percepția asupra ei…”, ne-a explicat directorul Octavian Guiu.

Aici, la acest liceu, transferurile de elevi se pot face oricând în timpul anului școlar. Celelalte școli o pot face doar în anumite perioade de timp.

Poate de aici și percepția asta asupra Liceului Sportiv. Elevii se puteau transfera oricând, ca să scape din alte părți. Din păcate, în trecut, mulți elevi se transferau la LPS cu probleme de disciplină sau probleme la învățătură. Veneau aici tocmai pentru că era legal oricând. De acum, selecția va fi foarte dură. Vor fi acceptați doar copiii talentați la sport”, a explicat Grigore Leonte, directorul adjunct.

Octavian Guia a impresionat juriul la proba de interviu cu un proiect care vine în sprijinul elevilor.

Cantina a funcționat și în 2019, dar din cauza pandemiei și a cursurilor online, activitatea aici s-a sistat. Din septembrie 2022, și elevii din clasa pregătitoare și cei din clasa I vor avea parte de o masă caldă gratuită la  prânz. Iar împreună cu ceilalți colegi profesori, am gândit pentru părinți și copii inclusiv un program after-school, de asemenea gratuit. Toți cei 74 de profesori, prin rotație, vor fi implicați în această poveste, ca voluntari”, a spus Octavian Guiu.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.