Dacă se vrea, se poate! Într-un mic orășel din județul Botoșani, elevii se bucură de o educație așa cum există în statele din Uniunea Europeană.

Este vorba despre orașul Săveni. Elevii de la Liceul „dr. Mihai Ciucă” se vor bucura de condiții de studiu exact ca cei din țările europene. Deja se știe că în România, sistemul de învățământ mai are mult de lucru până când va ajunge ca în străinătate. Ei bine, autoritățile din județul Botoșani au demonstrat că cine vrea să facă, face.

Unitatea de învățământ din acest orășel, amintită mai sus, a „suferit” modificări în valoare de 3,6 milioane de euro. Lucrările la Liceul „dr. Mihai Ciucă” din Săveni au fost finalizate. Așadar, odată cu începerea noului an școlar, toți elevii care învață în acest orășel se vor bucura de alte condiții de studiu.

Condiții de lux într-un liceu din județul Botoșani

Se pare că liceul a fost dotat cu laboratoare de informatică, fizică, gastronomie și bibliotecă. De asemenea, se regăsesc și săli de conferință. Datorită acestei investiții, profesorii din liceu își vor putea desfășura orele cu mai mult drag, în cele mai bune condiții.

De asemenea, tot în orașul Săveni se regăsește și un complex sportiv de 1,7 milioane de euro. Autoritățile au accesat și fonduri din Norvegia, cu ajutorul cărora au instalat panouri fotovoltaice pentru a reduce costurile la electricitate.

După calculele făcute de autoritățile locale, facturile s-ar putea reduce chiar cu până la 40%. Deja știm că România se luptă cu facturi uriașe la energia electrică și nu, numai.

Ambiție uriașă a autorităților din Săveni

Mai mult, autoritățile din Săveni au montat și 700 de corpuri de iluminat LED. Urmează să eficientizeze atât clădiri de interes public, cât şi 24 de ansambluri multifamiliale, cu o investiție de 9 milioane de euro.

Așadar, ambiția autorităților din județul Botoșani au demonstrat că cine vrea să facă un lucru bun în țară, îl poate face. Totul ține de implicare și de voință.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.