Grădina Zoologică din Călărași a fost înfrumusețată de elevii de la Liceul Pedagogic ”Ştefan Bănulescu“.

Graffiti și pictură

Aceștoa ai realizat desene pe asfalt, grffiti și pictură. Ideea aparține unui grup de elevi și a două cadre didactice. Liceul Pedagogic ”Ştefan Bănulescu“ din Călăraşi a ales Grădina Zoologică pentru a face parte din povestea lor. Astfel, proiectul ”Poveste la Zoo”, a fost realizat cu Primăria Călărași, iar coordonatori de proiect sunt Irina Bîrjoveanu şi Filofteia Radu.

Publicația adevărul a realizat un mini-reportaj.

”De ce aţi ales Zoo?”

”Am văzut ZOO ca fiind un punct de atracţie important, inima oraşului nostru, cartea de vizită a orasului”. Zece voluntari au muncit trup şi suflet în acest proiect alături de cele două coordonatoare. Tinerii sunt de la Profil Arte Vizuale şi Profil Pedagogic: Ene Marina, Bianca Gârbaş, Georgeta Băjenaru, Roberta Vîlsan, Nedelcu Alejandra, Mihaela Câmpureanu, Robert Croitoru, Marin Spătar, Miruna Stoian şi Gabriela Andrei”, au răspuns reprezentanţii complexiului de agrement.

Sursa Foto – Facebook/Complex de Agrement ZOO Călăraşi

Acest proiect a fost desfășurat în două etapă. Prima a fost realizată în zona padocului hipopotamului şi peretele de la acvariu, precum şi în cuşca tigrilor, iar a doua etapă se desfășoară pe parcursul a trei zile, care include desene pe asfalt și graffiti.

“Intenţia lor este să îşi pună amprenta aici, să dezvolte pentru copii numeroase activităţi şi să se implice activ în comunitatea călărăşeană.  Aceasta va fi o colaborare de lungă durată! Vă mulţumim că ne-aţi ales!”, au transmis reprezentanţii ZOO Călăraşi.

Astfel de proiecte sunt destul de rare în România. Arta de graffiti nu este foarte cunoscută și practicată la noi în țară, deoarece legea nu permite acest lucru. Există câteva tramvaie, precum și o linie de metrou desenate cu graffiti în București. De asemenea, și prin țară se mai regăsesc câteva tramvaie, în mod special în orașele mari, desenate cu graffiti.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.