Acum că examenele au venit, părinții își doresc ca micuții lor să se înscrie la un liceu de prestigiu. Astfel, astăzi vom vorbi despre liceele din capitală și mediile cu care se poate intra.

Topul liceelor din București s-a modifcat

Dat fiind faptul că topul liceelor din Capitală s-a modificat, elevii ar trebui să fie foarte atenți atunci când vor completa fișa de înscriere. Părinții sunt de părere că alegerea liceului este o decizie destul de grea pentru un copil de clasa a opta. Aceștia încearcă să îi îndrume.

Colegiul “Gheorghe Lazăr” din București este peste Colegiul “Tudor Vianu”, ultima media de admitere fiind 9,56. De asemenea, cam toate liceele din București au avut parte de scăderi ale ultimei medii de admitere. Spre exemplu, Colegiul Național “Gheorghe Șincai” a trecut de la ultima media de 9,57 la 9,06. În momentul de față, în fruntea clasamentului se află liceele Lazăr, Vianu, Sava şi Coşbuc.

“E cam greu să faci o alegere la vârsta asta, nu ai de unde să ştii către ce te vei orienta spre viitor. Cei mai mulţi merg către mate-info, crezând că e o paletă mai largă de materii. E, nu e mereu varainta cea mai buna. Te duci acolo doar daca vrei domenii realiste, însemnând matetematică sau informatică,” spune Ionela Neagoe, director Colegiul Gh. Lazăr, conform observatornews.

În principiu, părinții lor pun o mare presiune pe note, dar copiii se ghidează după altceva.

“E o zonă în centru. Pentru mine e foarte bine că am multe locuri unde pot merge și înainte și după școală. Eu cel mai tare mă bazez pe opiniile celor care merg la acel liceu,” spune un elev.

“Mă gandesc în primul rând la mediu, ca să mă pot dezvolta cum trebuie,” mai spune altul.

“Bătaie” pe liceele bune

Ca în fiecare an, se duc adevărate lupte crâncene pentru cele mai bun licee. În principal, așa cum am văzut și mai sus, părinții sunt cei care își doresc acest lucru. Copiii vor mai mult ca mediul în care învață să fie bun și să se înțeleagă cu colegii și profesorii.

Reamintim că, media de admitere la liceu se calculează din nota de la Evaluarea Naţională, în proporţie de 80 la sută, şi media anilor de gimnaziu, în proporţie de 20 la sută.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.