Peste 70 de elevi, profesori, studenți au fost implicați în Sesiunea de Comunicări Științifice „Punte între generații”, susținută de Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, spre sărbătorirea a 150 ani de la întocmire. Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a colegiului, iar profesoarele Aspazia Băeșu, Mirela Chelba și Valentina Cloșcă, cu participarea echipei manageriale a colegiului, alcătuită din director, prof. Adrian Puiu, director adjunct, prof. Luminița Lăzărescu, și consilier educativ, prof. Miriam Leon-Potolache s-au asigurat că totul a mers conform planului.

Cine a participat?

În cadrul evenimentului au fost prezenți atât elevi și profesori cât și foști elevi ai colegiului, dispuși să le dea sfaturi profesionale, menite să le facă mai ușoară alegerea unei cariere.

Davide Goru și Maya Fercalo, au fost reprezentanții celor mai mici boboci, elevi în clasa a V-a. Ei au dat startul simpozionului cu lucrarea intitulată „Apa în științe, religie și literatură”, vorbind despre importanța apei în știință și diverse culturi.

Adriana Susnovici și Ioan-Doru Boca, elevi în clasele a XI-a B și, respectiv, a XI-A, au susținut a prezentare interactivă sub denumirea de „Ce facem cu pasiunile noastre?”. Ei au descris activități ale Clubului de Științe „Sirius”, axânduse pe rolul acestuia în dezvoltarea elevilor.

Mihnea Dubei, student în anul IV al Universității de Medicină și Farmacie Iași, a compus o descriere a parcursului academic în anii de facultate, pentru a familiariza actualii elevi la o carieră în medicină cu mediul și domeniul la care aspiră, în materialul intitulat „The Road to Medical School”.

Studenta Andreea Pițulescu, anul III, a susținut o prezentare practică a procedurii de a diagnostica și trata un pacient, ilustrând concret un caz clinic, cu simptomele, analizele, diagnosticul, schema de tratament, intervenția chirurgicală și evoluția postoperatorie a pacientului. O descriere detaliată a patologiei Basedow Graves și a simptomelor acesteia a fost pusă cap la cap de Theodora Bărbuță, Mădălina Juravle și Flavia Bîrsan, eleve în clasa a XI-a C.

Momentul principal

Cireașa de pe tort a evenimentului a fost prezentarea unui robot denumit „Wall crawler”. Acest nume nu este pus degeaba deoarece robotul în cauză are abilitatea nu numai de a evita obstacole, dar și de a escalada plane aproape verticale.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.