Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim“ au sărbătorit ziua acestuia, împreună cu profesorii și părinții lor. Aceștia au organizat târgul „Ce pot face două mâini dibace”. Proiectul a ajuns la a IV-a ediție sub coordonarea învățătoarei Raluca Lungu.

Desfășurarea târgului

15 standuri au fost amenajate în cadrul târgului, iar la acestea copiii și-au vândut produsele pregătite ei împreună cu părinții lor, în timpul mai multor ateliere tehnologice.

Produsele au variat de la mâncare precum prăjituri, dulceață, gemuri și compoturi, zacuscă, sucuri și siropuri, popcorn, covrigi, fructe confiate și sarmale cu mămăligă, la obiecte confecționate manual ca jucării, felicitări, semne de carte, bentițe, căsuțe pentru păsări și altele. Clienții au avut parte de o gamă largă din care să aleagă.

Conform celor declarate de coordonatorul proiectului, Raluca Lungu, la acest eveniment au participat cu aproximație până la 300 de copii, ce au fost îmbrăcați în costume populare. Deși majoritatea copiilor au făcut parte din ciclul primar, patru clase de gimnaziu plus câțiva profesori de liceu au fost prezenți.

Cum au decurs vânzările

Învățătoarea Lungu a afirmat că cele mai vândute produse au cele gătite în casă, mai exact sarmalele, iar din păcate pentru cei mici, lucrurile confecționate manual de aceștia la atelierele tehnologice au fost cele mai puțin căutate, adică căsuțele pentru păsări, ornamentele și jucăriile muzicale.

Clasa care a reușit să vândă cele mai multe produse a fost clasa I A. Ei au reușit să strângă în total 1700 de lei.

„Ei au avut cele mai multe și mai diversificate produse. Au avut nu numai preparate culinare și dulciuri, ci și căciulițe și bentițe. Mama unuia dintre copii este croitoreasă și i-a ajutat în acest sens”, a declarat Raluca Lungu.

Comitetul părinților al fiecărei clase urmează să decidă în ce scop vor fi folosiți banii. Câștigurile edițiilor anterioare au fost folosite  pentru achiziționarea premiilor acordate la final de an, excursii și materiale didactice.

Sursa informațiilor aici.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.