La Constanța se va organiza Olimpiada Națională de Matematică în perioada 15-19 aprilie pentru clasele a V-a – a VI-a.

Competiția este organizată de Ministerul Educației, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice România și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu sprijinul Consiliul Județean Constanța.

Când va avea loc competiția

Conform comunicatului ISJ Constanța, evenimentul va avea loc pe data de 15 aprilie, ora 17:00, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret Jean Constantin.

Tot la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret Jean Constantin vor fi premiați olimpicii pe data de 19 aprilie, începând cu ora 10:00.

Peste 190 de elevi vor participa

Aproximativ 193 de elevi din Romnia vor participa la proba scrisă sâmbătă, 16 aprilie 2022, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

“Rezultatele finale vor fi comunicate luni, 18 aprilie 2022, respectând prevederile în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal“, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

Reamintim că Școala Gimnazială Nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” Constanța a încheiat un parteneriat cu mai multe școli din Turcia și Franța. Este vorba despre un proiect mic, dar important cu beneficiari multipli în cadrul programului Erasmus+ “We are healthy – choose what we eat, choose how we act!”

Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea unei vieți sănătoase, precum și importanța sportului în viața elevilor care ajută la dezvoltarea armonioasă.

Mai mult de atât, Lucia Rîșnoveanu elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanța a făcut parte din echipa care a reușit să câștige locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Aceasta a reușit să câștige o medalie de argint.

Elevii români sunt foarte competenți și foarte inteligenți, dar, din păcate, statul nu-i sprijină mai deloc. Zilele trecut, mai mulți elevi căutau finanțare pentru a-și ridica premiul obținut la concursul „Space Settlement Contest“ organizat de NASA. La acest concurs, 4 echipe au obținut locul I. Colegiul Andrei Șaguna ESTE singurul Colegiu din lume care a reușit această performanță. Este o premieră chiar și pentru elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna”. Au reușit să obțină premiul I pentru meritul artistic și științific.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.