Vești bune pentru părinți! Klaus Iohannis a promulgat, marți, o lege foarte importantă pentru aceștia.

Chiar dacă pandemia de coronavirus nu mai provoacă atât de multe probleme, autoritățile se pregătesc pentru ce e mai rău. Astfel, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind acordarea zilelor libere pentru părinți, în cazul în care se vor suspenda cursurile din cauza răspândirii coronavirusului.

Zile libere pentru părinți

Legea prevede acordarea unor zilei libere pentru părinții care sunt nevoiți să stea acasă pentru a-și supraveghea copiii, în cazul în care aceștia nu se mai pot duce în prezență fizică la școală, ca urmare a răspândirii coronavirusului.

De asemenea, vor mai primi zile libere și părinții sau reprezentanții legali ai copiilor cu handicap grav neșcolarizat sau care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoana adultă încadrată în grad de handicap sau în grad de handicap grav cu asistent personal, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază.

“Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani inclusiv, precum şi pentru părinţii care au în întreţinere copii sau adulţi cu handicap cuprinşi într-o formă de învăţământ, respectiv înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ preuniversitar, inclusiv de educaţie timpurie antepreşcolară”, se arată în actul normativ.

Klaus Iohannis a semnat! Părinții acestor elevi vor primi mai multe zile libere plătite

Cine are dreptul la zile libere

Preverile amintite se aplică părinţilor care nu pot lucra în regim de telemuncă sau de la domiciliu.

În ultimii doi ani, pandemia de coronavirus ne-a dat peste cap viețile pentru totdeauna, însă elevii au fost cei mai afectați. Aceștia au fost smulși dintr-un mediu în care erau învățați și puși să studieze online, pentru a se limita răspândirea virusului.

Acest lucru a afectat enorm mulți copii, atât din cauza faptului că s-au trezit de-odată fără colegi, fără prieteni, cât și din cauza faptului că nu au studiat materiile exact așa cum ar fi trebuit.

De asemenea, în România au fost probleme enorme din cauza sărăciei, mai ales în mediile rurale, unde mulți elevi nu au acces la curent electric. Despre internet sau calculator nici nu mai poate fi vorba.

Share.

Absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion, Mădălina Cristea și-a început activitatea în presă în anul 2017, ca voluntar la publicația facultății. De-a lungul anilor a fost colaborator la mai multe publicații de renume din România și a scris pe mai multe domenii, cum ar fi economie, justiție și administrație locală. Mădălina este o tânără pasionată de informație, curioasă și conștientă că în fiecare zi are câte ceva de învățat. Nu se ferește să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, iar atunci când are un obiectiv de îndeplinit, nimic nu o poate opri.