La vizita președintelui Klaus Iohannis la o școală din Buzău acesta a declarat că “Suntem într-o etapă în România când încercăm să îmbunătățim întregul cadru pentru școli, să venim cu abordări mai moderne, mai actuale”, în declarațiile de presă făcute după vizită.
Dar, în timp ce răspundea la întrebările presei, zeci de elevi ai instituției de învățământ au fost aliniați în spatele președintelui, spre al asculta, în soare, cum vorbește despre educație de calitate, dar și despre drogurile de la festivalul Saga, venitul minim, inflație sau legile securității.
După încheierea discursului, care a inclus chestiuni privind taxa de solidaritate pentru firme, dar și creșterea pensiilor, șeful de stat a fost aplaudat de către copii.

Vizita la Școala Gimnazială nr. 11 din Buzău

Unitatea de învățământ a fost vizitată de președinte împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Școala în cauză a fost aleasă deoarece folosește “componentele specifice școlilor verzi” și datorită “calității educației oferite elevilor”.

Aparent folosirea copiilor pentru imaginea lui Klaus Iohannis face parte din această educație de calitate.

Când președintele vorbea despre școala lor, aceștia nu erau prezenți. Au fost adunați și aliniați doar la răspunsurile oferite presei, mai exact când Iohannis vorbea despre drogurile de la Saga.

Elevii au stat în soare în timp ce șeful statului vorbea cu spatele la ei și cu fața la presă. Klaus Iohannis nu li s-a adresat niciodată în timpul transmisiei, care a durat aproape jumătate de oră.

Elevii erau dezinteresați

În timp ce Iohannis adresa tema proiectelor de legi ale securității și că “nimeni nu-și dorește o restaurație a fostei Securități”, unii băieți au început să discute între ei, neinteresați de subiect. O profesoară i-a mustrat și așezat rapid la loc.

Președintele a mai vorbit despre venitul minim, creșterea pensiilor, inflație, agricultură, declarații ale lui Putin și a răspuns unei singure întrebări referitoare la educație – ce face România Educată pentru a reduce numărul elevilor care nu termină școala.

La final, după ce a răspuns unei întrebări privind taxa de solidaritate pentru firme, Iohannis s-a întors cu fața către elevi, care au început să aplaude.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.