La finalul săptămânii trecute, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a susținut un competiție specială, în cadrul căreia i-a premiat pe elevii participanți la etapa finală a Concursului Național „Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii”, și a fost organizat la Iași. La competiția desfășurată în perioada 13 -15 mai a.c., la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi din Iași, au participat 10 elevi – Mitrică Teodor Octavian, Șofrone Laurențiu Florin, Mihalcea Andrei Ionuț, Câmpeanu Georgeta Nicoleta, Matei Elena, Nica Cosmina Andreea, Rada Gabriel, Șerbănescu Ștefan, Chirion Andrei Călin, Petre Paul Alexandru – de la Colegiul ”Spiru Haret” Ploiești, Liceul Tehnologic ”Gheorghe Ionescu Sisești” Valea Călugărească și Liceul Tehnologic ”Toma Socolescu” Ploiești.

Cum a mers?

”Ştiu şi aplic! Securitatea şi sănătatea în muncă se deprind de pe băncile şcolii” a fost numele concursului ce a avut ca scop promovarea elevilor cu aptitudini în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dezvoltarea competenţelor acestora prin activităţi de bune practici în securitate şi sănătate în muncă, respectiv pregătirea lor anterior intrării pe piaţa forţei de muncă, în legătură cu riscurile profesionale şi drepturile şi obligaţiile angajaților la locurile de muncă.

În judeţul Prahova, elevii s-au pregătit pentru această competiție națională conform metodologiei eleborate de Inspecţia Muncii Bucureşti, prin implicarea inspectorilor de muncă din cadrul ITM Prahova şi a specialiștilor din Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Rezultatele concursului

Concursul naţional a fost alcătuit din două etape, proba teoretică şi proba practică, iar în final echipele de elevi din judeţul Prahova au primit următoarele rezultate:

Premiul al II-lea la secțiunea tehnologic – ciclul inferior, câștigat de către echipa Colegiului ”Spiru Haret” formată din elevii Mitrică Teodor Octavian și Șofrone Laurențiu Florin

Premiul special al juriului la secțiunea tehnologic – ciclul superior, câștigat de către elevul Mihalcea Andrei Ionuț de la Liceul Tehnologic ”Gheorghe Ionescu Sisești”

Dumitra Ionescu, inspector șef al ITM Prahova, a declarat următoarele într-un comunicat de presă:

”Felicităm atât elevii, cât și profesorii care s-au implicat și i-au pregătit pe aceștia. Subliniem faptul că numai acţionând împreună putem diminua şi elimina riscurile existente la locurile de muncă, scopul final fiind de a proteja viaţa şi integritatea lucrătorilor. Adresez felicitări tuturor elevilor, atât câștigătorilor, cât și participanților, și îi încurajez să-și continue pregătirea profesională și, indiferent de meseria pe care o vor practica, să fie conștienți că o însușire temeinică a reglementărilor privind securitatea și sănătatea în muncă le poate salva viața.”

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.