Invenție extraordinară a unor elevi din Dej! Aceștia au reușit să producă un robot care strânge jucăriile aruncate prin casă.

Robotul care strânge jucăriile de prin casă

Probabil că dacă ești părinte, îți vei dori acest robot cât mai repede. Presupun că știi senzația respectivă de jucării împrăștiate prin toată casa. Inițial, par să nu deranjeze, dar nu este la fel atunci când calci pe ele. Dar, acum, problema poate fi rezolvată. Avem robotul care strânge jucăriile împrăștiate!

Elevii Colegiului Naţional Andrei Mureşanu din Dej au gândit timp de cinci luni acest proiect și au reușit să-l construiască pe Star Light, un robot care ar putea deveni cel mai bun prieten al părinţilor.

“Star Light este capabil să colecteze diferite obiecte, precum bile şi cuburi, să le înmagazineze într-o cutiuţă, după care să le plaseze pe un suport pe diferite nivele. De asemenea, are un braţ cu care poate plasa elementele în diferite locuri,” spune Răzvan Muncelean, elev, potrivit observatornews.

3.000 de dolari

Invenția a costat în jur de 3.000 de dolari și poate fi controlat cu două telecomenzi cu joystick. Dar, pentru 30 de secunde, maşinăria funcţionează autonom.

“Cu ajutorul unei camere web plasate în partea din spate reuşeşte să detecteze unde se află un anumit element şi, în funcţie de poziţia acestuia, decide singur, pe baza unor algoritmi, ce are de făcut,” continuă Răzvan.

Din echipa Vector Robotics fac parte 5 elevi de liceu, două fete şi trei băieţi.

“În acest moment, ştie ca în primele 30 de secunde să detecteze acest pahar şi să plaseze un element pe nivelul corect, să dea jos o răţuşcă din teren şi să parcheze într-o zonă prestabilită,” spune Vlad Câmpeanu, elev.

Cei cinci elevi sunt sprijiniți și îndrumați de mai mulți profesori. Robotul Star Light a obținut mai multe premii la diverse concursuri (locul întâi la competiţia de la Iaşi şi locul al doilea la Timişoara), iar elevii speră să participe și la concursuri internaționale cu invenția lor extraordinară.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.