,,Zilele porților deschise” este programul aniversar care se desfășoară în fiecare an la Colegiul Tehnic ,,Ioan Ciordaș” Beiuș, și are ca rol sărbătorirea întemeierii primei școli tehnice din partea de sud-est a județului Bihor.

Evenimentul a fost susținut conform tradiției, de 136 de ani, la începutul lunii mai, în perioada 9-13. După lunga perioadă de pandemie, atat elevii cat și profesorii erau mai mult decat încantați să poată susține în sfarșit ediția din acest an.

Desfășurare

Ziua de marți a fost dedicată pelerinajului la mormantul lui Ioan Ciordaș, considerat de membrii școlii ca fiind un patron spiritual, care a fost un delegat în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, organismul legislativ reprezentativ al „tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească” și cel care a adoptat hotărârea privind Unirea Transilvaniei cu România, la 1 decembrie 1918, în noaptea de 3/4 aprilie 1919, cu numai două săptămâni înainte de eliberarea Beiuşului de către regimentele de voluntari ardeleni şi armata română. De asemenea tot în această zi au avut loc mai multe competiții sportive.

Ziua de joi a fost rezervată concursului de istorie Arc peste timp, pentru elevii de clasa a IX-a, precum și finalizării unei acțiuni de culegere online pentru Sesiunea de comunicări științifice Creativitate și inovație în educație, adresată cadrelor didactice.

Vineri, 13 mai, au fost organizate mai multe activități de socializare în rândul elevilor și a unității de învățământ, care s-a dovedit a fi un succes absolut.

Rezultatele

Deoarece acest eveniment a fost despre elevi pană la urmă, ar fi politicos să menționez și câștigătorii acestor competiții. Acestea fiind spuse, câștigătorii „Arc peste timp˝ au fost reprezentanții clasei a IX-a A, la mică diferență față de cei ai claselor a IX-a D și a IX-a B.

Iar când vine vorba de competițiile sportive, învingătorii au fost clasa a XI-a A, care a câștigat campionatele de volei și de fotbal.

Share.

Student la facultatea de Traducere și Interpretare din cadrul Universității de Construcții București. Scriu articole de plăcere, jurnalismul fiind una dintre pasiunile mele și sper să reușesc în viață mergând pe acest drum.