Lecție în aer liber despre inteligența artificială susținută la o școală din Dolj. Elevii și profesorii au folosit calculatoarele și telefoanele în scop educațional.

Inteligența artificială, lecție în aer liber la o școală din Dolj

La școala Maglavit s-a întâmplat ceva nou. Elevii și profesorii au avut parte de o lecție în aer liber despre inteligența artificială: Digitales! Promovarea excelenței în Inteligența Artificială. Impactul asupra copiilor din mediul rural”. Acitivatea a constat în dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.

Organizația ”Salvați copiii” a reușit să suțină acest eveniment, iar parteneri au fost Ministerul Educației – partener asociat, Școala Gimnazială ,,Ștefan Ispas” Maglavit și Primăria comunei Maglavit.

Elevii, învață alți elevi

Câțiva elevi de la Colegiul Militar, de la Colegiul “Elena Cuza“ și Liceul “Traian Vuia“ din Craiova au ajuns la Maglavit pentru a-și instrui urmașii cu privire la aplicațiile pe care le-au dezvoltat cu ajutorul inteligenței artificale. De asemenea, aceștia le-au explicat în ce constă această materie de viitor.

Proiectul Erasmus din care fac parte copiii este abia la jumătatea drumului. Este un drum greu, în care copii și profesori au trebuit să o ia de la zero în tainele informaticii, dar cu impliniri, cu bucuria organizatorilor atunci când văd și primele realizări.

Proiectu se finalizează peste un an, când mai mulți elevi cu vârste cuprinse între 11-14 ani care provin din medii defavorizate din Italia, România, Bulgaria și Grecia se vor întâlni și vor vedea cât de multe au învățat despre inteligența artificială.

De curând, eleviișȘcolii „Tudor Arghezi” din București au avut parte și ei de o lecție asemănătoare. Adriana Geanău este profesoară de tehnologia informației de la clasa a VI-a C a Școlii „Tudor Arghezi” din București. Aceasta a venit cu ideea de a chema o echipă de elevi din programul NEXTLAB.TECH care să le arate copiilor cum să construiască și să programeze roboți.

CITEȘTE AICI ÎNTREG ARTICOLUL – Programul NEXTLAB.TECH – Elevii clasei a VI-a au avut parte de o lecție de robotică din partea unor studenți

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.