Inspectoratul Școlar Bihor pare că nu este interesat de situația elevilor eminenți și tratează cu ignoranță această problemă. Nu cunoaște câți elevi eminenți a avut.

O sută de elevi premianți

Anul acesta, în jur de 100 de elevi din Bihor au câștigat premii și mențiuni la diferite olimpiade școlare naționale. Aceștia au fost recompensați de diferte societăți de știință, datorită rezultatelor extraordinare.

Săptămâna trecută, inspectorul școlar general, Horea Abrudan, a prezentat rezultatele formidabile ale elevilor. Dar, acesta nu a putut să compare premiile de acum cu rezultatele din anii precedenți, ca să realizeze dacă rezultatele sunt mai bune sau mai slabe, sau dacă se mențin pe același trend.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece, în anii trecuți, Inspectoratul Școlar nu s-a deranjat să centralizeze premiile olimpicilor, astfel că, nu se știe câți elevi din Bihor au avut astfel de performanțe.

Din păcate, nepăsarea încă predomină în unele școli din România, chiar la nivelul inspectoratelor. Acest lucru nu poate fi schimbat prea curând, deoarece trebuie ca oamenii de acolo să fie interesați, în primul rând de schimbări, iar mai apoi să se treacă la următorul pas.

Este trist faptul că Inspectoratul nu cunoaște situația elevilor cu care ar trebuie să se mândrească un întreg județ!

Un profesor din Oradea a primit titlul de „Mentor în Educație”

Chiar dacă Inspectoratul Școlar nu știe care-i treaba cu premiile, de curând, Ionel Cordovan, profesor de limba rromani, a reușit să obțină titlul de Mentor în educație – 2021 la evenimentul organizat de Fundația pentru Comunitate.

Ionel Cordovan este de părere că această distincție pe care a obținut-o la evenimentul din București îl responsabilizează mult mai mult în mentorarea elevilor și tinerilor rromi din județul Bihor și nu numai.

CITEȘTE ÎNTREG ARTICOLUL – Un profesor din Oradea a primit titlul de „Mentor în Educație”

NE GĂSEȘTI ȘI PE GOOGLE NEWS

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.