Primăria Sector 3 anunță într-un comunicat de presă că Inspectoratul Școlar al Municipiului București va prelua responsabilitatea pentru activitatea didactică a DGASPC Sector 3.

Creșele din Sectorul 3 devin unități de învățământ gestionate de autoritatea centrală

Potrivit modificărilor din Legea Educației Națională, Primăria Sector 3 informează toți cetățenii care au copii înscriși pe listele de așteptare ale creșelor care sunt administrate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 (DGASPC) că, începând cu anul 2022-2023, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va prelua responsabilitatea pentru activitatea didactică.

Ultima sesiune de înscrieri organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3

Astfel, cele 6 creșe din Sectorul 3 vor deveni unități de învățământ gestionate de autoritatea centrală, ultima sesiune de înscrieri pentru locurile disponibile la creșele gestionate de Sectorul 3, fiind cea in perioada 20-24 iunie 2022. Apoi, înscrierile vor fi organizate de inspectorat.

De asemenea, conform noilor reglemntări, din iuni, DGASPC este obligată să renunțe la listele de așteptare existente.

Redăm mai jos comunicatul integral

Având în vedere recentele modificări ale Legii Educației Naționale, Primăria Sectorului 3 informează pe toți cetățenii, ai căror copii merg sau sunt înscriși pe listele de așteptare ale creșelor administrate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 (DGASPC) că, începând cu anul 2022-2023, Inspectoratul Școlar al Municipiului București va prelua responsabilitatea pentru activitatea didactică.

În acest sens, cele șase creșe din Sectorul 3 vor deveni unități de învățământ gestionate metodologic de autoritatea centrală.

Astfel, ultima sesiune de înscrieri pentru locurile la creșe, gestionată de DGASPC Sector 3, va fi cea din perioada 20-24 iunie 2022, după care înscrierile vor fi organizate doar de inspectorat.

Tot începând cu înscrierile din iunie,  potrivit noilor reglementări, DGASPC este obligată să renunțe la listele de așteptare existente.

Amintim faptul că toți copiii, începând cu vârsta de 2 ani, vor putea fi înscriși în grupele de antepreșcolari din cadrul grădinițelor din Sectorul 3 și nu doar în grupele din creșe.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.