Incidentele au crescut în ultimul timp în școli, iar Inspectoratul de Poliție Județean Iași a luat atitudine și a mers în școli pentru a informa elevii cu privire la obiectele periculoase aduse la școală.

Obiectele periculoase aduse la școală

Copiii de la liceul „Dimitrie Leonida” din municipiul Iași au fost informați despre ce înseamnă portul de obiecte periculoase în școli și la ce consecințe duc aceste fapte. Autoritățile le-au prezentat elevilor toate prevederile legale care vizează acest subiect. De asemenea, le-a vorbit și despre cum le afectează viitorul dacă vor fi surprinși în astfel de situații.

„Pe 11 aprilie 2022, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Iași au lansat această campanie, „Școală sigură, fără port sau folosire de obiecte periculoase”, împreună cu reprezentanții ISJ Iași, pentru prevenirea portului și folosirea de obiecte periculoase în unitățile de învățământ din Județul Iași. Nu au fost înregistrate cazuri grave pe această temă, dar dorim să informăm elevii cu privire la consecințele unor astfel de fapte. Poate cei mai mulți dintre ei nu cunosc aceste consecințe juridice, și aici ne referim la faptul că portul de obiecte periculoase sau alte obiecte, cum sunt substanțele iritant-lacrimogene sau substanțele paralizante, atrage răspunderea penală, respectiv amenda penală sau chiar închisoarea. Practic, astăzi, ne dorim, în cadrul acestei activități, să transmitem aceste informații elevilor, astfel încât să prevenim orice tip de fapte, fie de natură penală, fie de natură contravențională”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac, potrivit bzi.ro.

Discuții între elevi și polițiști

Tinerii au primit diverse afișe de la polițiști care conțin prevederile legale care vizează infracțiuni de acest gen. Le-au fost prezentate, de asemenea, și pedepsele care se încadrează la această categorie. În acest an școlar, au tot existat cazuri în care elevii au venit la școală cu diverse obiecte ce au pus în pericol siguranța colegilor și a profesorilor, iar, unii dintre ei, chiar le-au folosit.

Chiar în și cadrul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” au fost astfel de probleme. Acum ceva timp, a fost pulverizată o substanță lacrimogenă. Imediat, profesorii și elevii au fost evacuați, iar un tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, elevii au vorbit cu polițiștii și le-au adresat diverse întrebări pe această temă, fapt ce denotă că elevii chiar au fost interesați de aceste aspecte.

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.