În perioada 4-11 iulie, elevii trebuie să completeze împreună cu părinții, respectiv diriginții, fișele de înscriere la liceu. Completarea fișelor se face numai în prezența tutorilor legali și a dirigintelui/dirigintei.

În perioada 16 mai – 3 iunie, vor avea loc mai multe ședințe, unde vor fi instruiți elevii și părinții despre cum să completeze fără să greșească acele fișe de înscriere care, ulterior, să fie respinse.

Anexe pentru fișele de înscriere

În perioada 11-13 mai, școlile trebuie să elibereze anexele fișelor de înscriere pentru elevii care doresc să participe la probele de aptitudini de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau maternă.

Iar în perioada 16-17 mai, se vor înscrie candidații care participă la probele de aptiutidini, dar și la probele de limba modernă sau maternă.

Calendarul pentru probele de aptitudini

11 – 13 mai 2022: Eliberarea/transmiterea anexelor fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de aptitudini

16 – 17 mai 2022: Înscrierea pentru probele de aptitudini

18 – 20 mai 2022: Desfășurarea probelor

23 mai 2022: Comunicarea rezultatelor

Depunerea contestațiilor la probele de aptitudini (dacă există prevederi metodologice privind contestarea probelor)

27 mai 2022: Comunicarea rezultatelor finale, în urma contestațiilor

Calendarul pentru probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă:

11 – 13 mai 2022: Eliberarea/transmiterea anexelor fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de  de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă

16 – 17 mai 2022: Înscrierea candidaților

18 – 20 mai 2022: Desfășurarea probelor

23 mai 2022: Comunicarea rezultatelor

Depunerea contestațiilor la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă (dacă există prevederi metodologice privind contestarea probelor)

27 mai 2022: Comunicarea rezultatelor finale, după contestații

Media de admitere la liceu

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între Media Generală la Evaluarea Națională, 80% și Media Generală de absolvire a claselor V-VIII, 20%.

Anul trecut, completarea fișelor de înscriere pentru elevii care doreau să se înscrie la liceu, s-a realizat prin formularul „Fișa de înscriere” transmis electronic.

 

Share.

Alex are o experiență de peste 5 ani în presa online, precum și în content writing. Am scris pentru site-uri de top de știri din România pe diferite subiecte, cu preponderență pe internațional și educație. Acum, fac parte din echipa The Student și îmrepună vom duce proiectul la următorul nivel.